Ξεκινούν έργα σε Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μακρυγιάννη, Κοραή, Εθν. Αντιστάσεως και σε άλλες περιοχές της πόλης, από τη νέα χρονιά

Υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς τη σύμβαση έργων οδικής ασφάλειας στην πόλη της Κω από ίδιους πόρους του Δήμου, ύψους 2,1 εκ.€

dsc_9479-(1).jpg
mii.gif
Πολιτικη Δευτέρα, 15η Δεκεμβρίου 2025

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ. 

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ» που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Κω, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

VIDEO

Ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε, μέσω της προβλεπόμενης διαγωνιστικής διαδικασίας, η  VAST-MAKE IKE ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.

Πρόκειται για σειρά έργων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τις συνθήκες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, στην πόλη της Κω.

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμό 10/2022 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Κω προβλέπονται έργα ασφαλτόστρωσης, εγκατάσταση νέου οδοφωτισμού ή αλλαγή του υπάρχοντος, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τεχνολογίας LED και άλλες παρεμβάσεις για ασφαλή κυκλοφορία στην πόλη.

Τα έργα, που θα εκτελεστούν σταδιακά σε διάστημα ενός έτους, αφορούν παρεμβάσεις σε σημεία όπου εντοπίζονται συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά και σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης οι οποίοι δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και είτε η επιφάνεια του οδοστρώματος είναι σε κακή κατάσταση, είτε ο οδοφωτισμός τους δεν είναι επαρκής με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κινδύνους για τους χρήστες.  

dsc_9485.jpg
dsc_9487.jpg

    Συνοπτικά οι παρεμβάσεις εντοπίζονται στις παρακάτω οδούς/περιοχές:

1)        Περιοχή ναού Αγ. Γεωργίου Πετρουμιανού (Λάμπη)

2)        Τμήμα οδού Ασκληπιού

3)        Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

4)        Τμήματα της οδού Εθν. Αντιστάσεως

5)        Οδός Μακρυγιάννη

6)        Οδός Κοραή - τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε′

7)        Οδός Παπαναστασίου

 

 Αναλυτικότερα, σε κάθε περιοχή προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

1)      Περιοχή ναού Αγ. Γεωργίου Πετρουμιανού (Λάμπη)

Προβλέπεται η επέκταση του ποδηλατοδρόμου και του πεζοδρομίου παραπλεύρως της νέας οδού (σε μήκος 170μ) για την ασφαλή πρόσβαση των ποδηλατών και των πεζών στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου και στις δύο σχολικές μονάδες. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή οδοφωτισμού στην κεντρική νησίδα της οδού και στο νέο ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμιο που θα κατασκευαστούν.

 

2)   Τμήμα της οδού Ασκληπιού

·         Κάλυψη του ανοικτού καναλιού στο δεξιό έρεισμα της οδού με μεταλλικές σχάρες, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα ασφαλείας.

·         Δημιουργία πεζοδρομίου έναντι του κτιρίου του Ε.Φ.Κ.Α..

·         Φρεζάρισμα και διάστρωση με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο τμήματος της οδού πλησίον της εισόδου της πόλης.

 

3) Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

Προβλέπεται φρεζάρισμα της οδού και η επίστρωσή της με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο.

 

4) Τμήμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως

·         Αντικατάσταση των παλαιών ιστών φωτισμού με νέους ιστούς ύψους 8μ..

·         Δημιουργία δύο νέων «έξυπνων» διαβάσεων» για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα και κατά τις βραδινές ώρες.

 

5)  Οδός Μακρυγιάννη

·         Αντικατάσταση της στρώσης κυκλοφορίας με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο.

·         Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και ιστών ύψους 9μ..

 

6)   Οδός Κοραή - τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε′

Σε όλο το μήκος της οδού Κοραή και σε τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε′ (270m), προβλέπονται φρεζάρισμα της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης και η αντικατάστασή της με νέα αντιολισθηρή.  Επιπλέον, για την ασφαλή διέλευση των πεζών από και προς τους χώρους στάθμευσης, όπως και των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην περιοχή η δημιουργία δύο «έξυπνων» διαβάσεων:

α) στη διασταύρωση με την οδό Β. Παύλου. 

β) έναντι του πολιτιστικού χώρου «Χάνι»

Επίσης, επί της οδού Κοραή, θα γίνει ανακατασκευή των πεζοδρομίων, με αύξηση του ωφέλιμου πλάτους του οδοστρώματος.

 

7)   Οδός Παπαναστασίου

Κρίνεται επιβεβλημένη η αναβάθμιση του επιπέδου οδικού φωτισμού, καθώς εξυπηρετεί πυκνοκατοικημένη περιοχή και κυρίως την πρόσβαση στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης το οποίο στεγάζει το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Κω.

 

Εκτός αυτών, στο πλαίσιο αύξησης της οδικής ασφάλειας προτείνεται η δημιουργία μιας ακόμα «έξυπνης» διάβασης πλησίον του Επαρχείου Κω και του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

 

Τα προαναφερόμενα έργα, σε συνδυασμό με τον υπό κατασκευή κόμβο στην περιοχή της μαρίνας αλλά και τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν στην είσοδο της πόλης και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, με τη δημιουργία νέων κόμβων, θα αναβαθμίσουν καθοριστικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην πόλη της Κω.

 

Ο Δήμος Κω προγραμματίζει και υλοποιεί σειρά έργων σε όλο το νησί, με βάση την αρχή ότι κάθε ευρώ που ξοδεύεται πρέπει να πιάνει τόπο, να λύνει κάποιο πρόβλημα και να προσδίδει πρόσθετη αξία στο νησί μας.

 

 

Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 1:57ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency