Τέλος τα μετρητά στις παραδόσεις δεμάτων με courier, υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

courier-new.webp
stighmiotipo-othonis-2026-06-10-153331.png
banner_900x200-(8).gif
Οικονομια Πέμπτη, 8η Οκτωβρίου 2026

Αλλαγές στον τρόπο πληρωμής των δεμάτων που παραδίδονται μέσω εταιρειών courier φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο τέθηκε αργά το βράδυ σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου πλαισίου, οι συναλλαγές κατά την παράδοση δεμάτων θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως τραπεζικές κάρτες και e-banking, αντί για μετρητά.

Η ρύθμιση αφορά κυρίως τις περιπτώσεις αντικαταβολής, κατά τις οποίες οι καταναλωτές εξοφλούν την παραγγελία τους τη στιγμή που παραλαμβάνουν το δέμα από την εταιρεία ταχυμεταφορών.

Στόχος της παρέμβασης είναι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών στις καθημερινές συναλλαγές, η ενίσχυση της διαφάνειας και η επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε έναν ακόμη τομέα της οικονομικής δραστηριότητας.

Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου η δημόσια διαβούλευση

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης σειρά ρυθμίσεων που αφορούν νοικοκυριά, αγρότες και καταναλωτές.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, με στόχο το νομοσχέδιο να εισαχθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ofeiles-dhmosio.webp
Σε διαβούλευση το νέο πλαίσιο για οφειλέτες και servicers – Όλες οι αλλαγές σε ιδιωτικό χρέος, crypto και χρηματοπιστωτική αγορά

Το νέο πλαίσιο που έρχεται για servicers και προστασία οφειλετών, φορολογία crypto με 10% και παρεμβάσεις σε κεφαλαιαγορά, τράπεζες, αγροτικό πετρέλαιο και ηλεκτρονικές πληρωμές

courier-new.webp
Τέλος τα μετρητά στις παραδόσεις δεμάτων με courier, υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
17 °C
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 10:10ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency