Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γιάννη Παππά για τις χρεώσεις μισθωμάτων αιγιαλού σε επιχειρήσεις

stighmiotipo-othonis-2026-01-30-130816.png
stighmiotipo-othonis-2026-06-10-153331.png
banner_900x200-(8).gif
Πολιτικη Παρασκευή, 30η Ιανουαρίου 2026

Στη Βουλή έθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παππάς, το ζήτημα των υπερβολικών και μη ρεαλιστικών χρεώσεων που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού.

 

Όπως επισημαίνει, ο ισχύων τρόπος υπολογισμού των μισθωμάτων έχει οδηγήσει σε ακραίες αυξήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν ακόμη και το τετραπλάσιο των ποσών που ίσχυαν έως το 2023, δημιουργώντας σοβαρές στρεβλώσεις και επιβαρύνοντας δυσανάλογα επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα και με ήπιο τρόπο αξιοποίησης του αιγιαλού.

Οι συγκεκριμένες χρεώσεις, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, δεν ανταποκρίνονται ούτε στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα ούτε στη δυνατότητα νόμιμης εκμετάλλευσης των παραχωρούμενων χώρων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν ή και υπερβαίνουν την πραγματική αξία των όμορων ακινήτων.

Ο Γιάννης Παππάς τονίζει ότι η ρύθμιση που εφαρμόζεται είχε μεταβατικό χαρακτήρα και έληξε στο τέλος του 2025, επισημαίνοντας ότι τυχόν παράτασή της θα παγιώσει τις υφιστάμενες αδικίες, θα επιβαρύνει περισσότερες επιχειρήσεις των οποίων οι συμβάσεις έληξαν πρόσφατα, θα πλήξει την ασφάλεια δικαίου και θα δυσχεράνει τον οικονομικό και επενδυτικό προγραμματισμό στον τουριστικό κλάδο.

 

Με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά:

– να μην παραταθεί η μεταβατική ρύθμιση,

– να επανεξεταστεί και να τροποποιηθεί ο τρόπος υπολογισμού των μισθωμάτων ώστε να ανταποκρίνεται σε ρεαλιστικά δεδομένα,

– να αποκατασταθούν άμεσα οι στρεβλώσεις που έχουν προκύψει.

 

Ο Γιάννης Παππάς υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της Ρόδου και της Δωδεκανήσου και ότι η Πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει κανόνες δίκαιους, αναλογικούς και εφαρμόσιμους στην πράξη.

 

Γιάννης Παππάς 

Βουλευτής Δωδεκανήσου – Νέα Δημοκρατία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
1000085996.jpg
Παναγιώτης Χατζηχριστοφής: Παρεμβάσεις ουσίας για την ασφάλεια και την προσβασιμότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού αναφέρεται στην επισκευή των πεζοδρομίων έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης» και ευχαριστεί τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους του Δήμου Κω

astynomia-new.webp
Συνελήφθη στην Κω 58χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία

Συνελήφθη χθες 8 Οκτωβρίου το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, καθώς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω

dsc_6794.jpg
Απονομή υποτροφίας εις μνήμην Διδάκτορα Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου

Τρεις υποτροφίες στη μνήμη του Κώου Διδάκτορα του Τμήματος επέδωσαν τα παιδιά του στην τελετή καθομολόγησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στις 30 Σεπτεμβρίου

836897064_10230438205252895_679858948600871027_n.jpg
Δήμαρχος Κω: Στο Λύκειο Ελληνίδων Κω η χρήση του ιστορικού κτιρίου ''ΑΥΡΑ''

Το Λύκειο Ελληνίδων Κω αποδέχθηκε την πρόταση της δημοτικής αρχής να αναλάβει το κτίριο της εποχής της Ιταλοκρατίας, που αποκτά πλέον πολιτιστική χρήση, ενώ θα ακολουθήσει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 4:59ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency