ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Ο Ανασχηματισμός στη Δημοτική Αρχή Κω έγινε, για να δούμε από πότε θα ισχύσει...

Κοινοβουλευτική αναφορά του Γιάννη Παππά, για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Κω

Δείτε την ανακοίνωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, Γιάννη Παππά.

stighmiotipo-othonis-2025-06-10-131721.png
banner_900x200-(7).gif
Πολιτικη Τρίτη, 10η Ιουνίου 2025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΠΑΠΠΑΣ

Βουλευτής Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

 

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Μάλλιο, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παππάς, αναδεικνύοντας τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες της νήσου Κω.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά του ο κ. Παππάς μεταφέρει την ανησυχία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου, όπως αυτή διατυπώνεται στην επιστολή της από 7 Ιουνίου 2025, επισημαίνοντας την οριακή επιχειρησιακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το Τμήμα Τροχαίας Κω, το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κω και το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών.

Όπως υπογραμμίζεται, η Κως αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών και του μόνιμου πληθυσμού. Ωστόσο, οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες λειτουργούν με σοβαρή υποστελέχωση, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να παρατηρούνται περιπολίες με έναν μόνο αστυνομικό και αδυναμία επαρκούς ελέγχου στον αερολιμένα του νησιού.

Ο Γιάννης Παππάς ζητά την άμεση ενίσχυση των παραπάνω υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και τη σύσταση Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) στην Κω, ώστε να ενισχυθεί ο έλεγχος των τροχονομικών παραβάσεων και των επιβατικών μεταφορών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι η ασφάλεια των πολιτών και η εύρυθμη λειτουργία του νησιού κατά την τουριστική περίοδο αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Γιάννης Παππάς

Βουλευτής Δωδ/σου Ν.Δ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 4:35ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency