Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
‘’Η εικόνα αποσύνθεσης και διάλυσης της δημοτικής αρχής επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κανείς να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΔΗΡΑΣ .
Έτσι, τη θέση του Προέδρου του ΔΗΡΑΣ ανέλαβε, με προσωπική του απόφαση, ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς.
Μένει στο καθένα να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: πόσο αντικειμενικό μπορεί να είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει στη κεφαλή του τον ίδιο το Δήμαρχο; Μπορεί να ασκεί κριτική στον ίδιο και στη δημοτική αρχή;
Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό, όλοι γνωρίζουν ότι ο ΔΗΡΑΣ είναι το μακρύ χέρι της δημοτικής αρχής. Κοστίζει ακριβά στους δημότες της Κω σε ετήσια βάση.
Οι δημότες της Κω χρηματοδοτούν το ΔΗΡΑΣ για να κάνει απευθείας αναθέσεις σε συνεργάτες από τη Ρόδο και για δημοσιογραφικές εργασίες, τη στιγμή που το μόνιμο προσωπικό του ΔΗ.Ρ.Α.Σ. παραμένει παρανόμως αποσπασμένο στον Δήμο, αν και οι αποσπάσεις του έχουν λήξει προ πολλού.
Παράλληλα ήταν και είναι γνωστό σε όλους ότι δεν γίνονται συνεδριάσεις συμβουλίων, με αποτέλεσμα ο ΔΗ.Ρ.Α.Σ. να διοικείται με μονομερείς αποφάσεις του Προέδρου.
Η ανάληψη και της Προεδρίας του ΔΗΡΑΣ από τον κ. Νικηταρά εκφράζει αντιλήψεις ακραίου καθεστωτισμού και ολοκληρωτισμού.’’
Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού αναφέρεται στην επισκευή των πεζοδρομίων έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης» και ευχαριστεί τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους του Δήμου Κω
Συνελήφθη χθες 8 Οκτωβρίου το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, καθώς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω
Τρεις υποτροφίες στη μνήμη του Κώου Διδάκτορα του Τμήματος επέδωσαν τα παιδιά του στην τελετή καθομολόγησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στις 30 Σεπτεμβρίου
Το Λύκειο Ελληνίδων Κω αποδέχθηκε την πρόταση της δημοτικής αρχής να αναλάβει το κτίριο της εποχής της Ιταλοκρατίας, που αποκτά πλέον πολιτιστική χρήση, ενώ θα ακολουθήσει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.