Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» μετά τις Μαραθώνιες  Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

xrysa-karagianni.jpg
stighmiotipo-othonis-2026-06-10-153331.png
banner_900x200-(8).gif
Πολιτικη Σάββατο, 21η Φεβρουαρίου 2026

 

«Ξέρω το ποιόν σου»

 

Αναποτελεσματική η μέθοδος «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» εκτός γηπέδου. Παρά την επίθεση, ουσιαστικά η περιφερειακή αρχή δεν απάντησε στις ερωτήσεις μας. Το τραγικότερο όμως είναι ότι  «υποχρέωσε» τον διευθυντή του ΦΟΔΣΑ  να πάρει μέρος σε προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων. Παρουσιάστηκαν τιμές άσχετων κομποστοποιητών, ενώ είναι γνωστή η λιανική τιμή (με ακόμα χαμηλότερη αυτήν μιας μαζικής  παραγγελίας) του συγκεκριμένου μοντέλου οικιακού μηχανικού κάδου ECO-01SMD (Net weight 8.6 KGS,  Made in China), που μοιράστηκε  στους πολίτες. Το κόστος του είναι 144 €, ενώ η προμήθεια για την ΠΝΑΙ προϋπολογίστηκε με τιμή 700 € (χωρίς ΦΠΑ). Η αναφορά στο μεγάλο  κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης είναι αστεία.

Αναποτελεσματική η τακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού». Ουδέποτε κατηγορήσαμε υπηρεσιακούς. Μόνο την πολιτική ηγεσία για τις… εντολές που δίνει σε αυτούς/ές,

Αναποτελεσματική η κατ’ επανάληψη συκοφαντία για άγνοια. Όταν στις 19/3/2025 συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος  το θέμα της «πλωτής» πλατφόρμας στην παραλία του Φαληρακίου της Ρόδου, οι εισηγήσεις όλων των φορέων ήταν δικαιολογημένα αρνητικές, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής του Τμ. Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας Δωδ/σου της Δ/σης Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας της ΠΝΑΙ (6/3/20250) Γι’ αυτό και η θετική απόφαση της επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη. Να ποιοι πετούν τη λάσπη.  Αυτοί που δε σέβονται τον λόγο ύπαρξης των υπηρεσιών, όπου τοποθετήθηκαν. Αν η ΠΝΑΙ δε δύναται να προστατέψει το περιβάλλον, γιατί έχει Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας και αντίστοιχα Επιτροπή Περιβάλλοντος; Ας την καταργήσει ή αν πραγματικά προβληματίζεται  για τη  θωράκιση του, ας πιέσει «την πολιτεία», που όπως ειπώθηκε ευθύνεται, αντί να ενοχοποιεί τους πολίτες  που νοιάζονται για τον τόπο τους.

Αναποτελεσματική η υπερ-προσπάθεια προβολής του έργου της ΠΝΑΙ κατά τον απολογισμό, που καταρρίφθηκε τη  δεύτερη μέρα, με την επισήμανση μας ότι περίπου το μισό μέρος τους προϋπολογισμού παραμένει  ανεκτέλεστο, όπως αποδεικνύεται από τη μεταφορά τεράστιου αχρησιμοποίητου  χρηματικού υπολοίπου, επί σειρά χρόνων.

Αναποτελεσματική η προσπάθεια εκφοβισμού, μέσα από φωνές, ειρωνεία, σαρκασμό, χλευασμό, φτηνό χιούμορ, πολύωρη γλαφυρή αφήγηση άσχετων λεπτομερειών. Τέτοια αλαζονική  συμπεριφορά παραπέμπει όχι μόνο στη γνωστή δυσανεξία στην κριτική. Αποδεικνύει ποιος στην πραγματικότητα εκφράζει κενό πολιτικό λόγο, καταφεύγοντας μονίμως σε προσβολές και στοχεύοντας στην απαξίωση της αντίθετης άποψης. 

Απύθμενη η  πολιτική απρέπεια, κατά τη διάρκεια διαδικασιών  λογοδοσίας. Όποιος/α ασκεί δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι προετοιμασμένος/α να λογοδοτεί αγόγγυστα, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

 Η μόνη  αλήθεια που εκφράστηκε δια στόματος Περιφερειάρχη είναι η φράση  «Ξέρω το ποιόν σου». Όπως ξέρει και ο κάθε πολίτης. Αντίστοιχα με το δικό του ΠΟΙΟΝ! Διαχρονικά.  

 

 

Από το γραφείο τύπου

21/2/2026

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
1000085996.jpg
Παναγιώτης Χατζηχριστοφής: Παρεμβάσεις ουσίας για την ασφάλεια και την προσβασιμότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού αναφέρεται στην επισκευή των πεζοδρομίων έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης» και ευχαριστεί τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους του Δήμου Κω

astynomia-new.webp
Συνελήφθη στην Κω 58χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία

Συνελήφθη χθες 8 Οκτωβρίου το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, καθώς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω

dsc_6794.jpg
Απονομή υποτροφίας εις μνήμην Διδάκτορα Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου

Τρεις υποτροφίες στη μνήμη του Κώου Διδάκτορα του Τμήματος επέδωσαν τα παιδιά του στην τελετή καθομολόγησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στις 30 Σεπτεμβρίου

836897064_10230438205252895_679858948600871027_n.jpg
Δήμαρχος Κω: Στο Λύκειο Ελληνίδων Κω η χρήση του ιστορικού κτιρίου ''ΑΥΡΑ''

Το Λύκειο Ελληνίδων Κω αποδέχθηκε την πρόταση της δημοτικής αρχής να αναλάβει το κτίριο της εποχής της Ιταλοκρατίας, που αποκτά πλέον πολιτιστική χρήση, ενώ θα ακολουθήσει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 10:58ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency