Πριν από λίγες ημέρες η δημοτική αρχή Νικηταρά παρουσίασε ως «σημαντική παρέμβαση» την κατασκευή νέου πεζοδρομίου στην περιοχή Λαϊκά, συνοδεύοντας μάλιστα το έργο με φωτογραφίες και ρεπορτάζ από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό του κ. Νικηταρά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μια πέτρα να μετακινήσουν, έχουν πάντα μαζί τους μία κάμερα για να τους καταγράφει σε βίντεο και φωτογραφίες, παρουσιάζοντας κάθε μικρή κίνηση ως σημαντικό έργο.
Ωστόσο, η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη βιτρίνα. Όπως αποτυπώνεται και στη σχετική φωτογραφία, το «νέο» πεζοδρόμιο διαθέτει μια κολόνα της ΔΕΗ ακριβώς στο κέντρο του, καθιστώντας τη διάβαση επικίνδυνη και ουσιαστικά άχρηστη.
Αναρωτιόμαστε:
Πόση μελέτη, πόση λογική και πόση ευαισθησία χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι αυτό δεν αποτελεί έργο για τους πολίτες αλλά πρόχειρη και προσβλητική κοροϊδία;
Ένα άτομο που χρησιμοποιεί αμαξίδιο — ή ακόμη και ένας γονιός με καρότσι — είναι πρακτικά αδύνατο να διασχίσει το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο χωρίς να βρεθεί κυριολεκτικά πάνω στην κολόνα.
Παρά ταύτα, μόλις στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η ίδια δημοτική αρχή εξέδωσε δελτίο τύπου για την «προσβάσιμη Κω και τον σεβασμό προς τα άτομα αυτά» και μάλλον που δεν σέβονται.
Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη:
Η Κως δεν είναι προσβάσιμη.
Και όσο έργα σαν αυτό παρουσιάζονται ως επιτυχίες, η κατάσταση δεν αλλάζει.
Ο Κώος φωτογράφος Μιχάλης Σαρηγιάννης παρουσιάζει το δεύτερο και τελευταίο μέρος του ταξιδιού του στο Αφγανιστάν, μεταφέροντας εικόνες και εμπειρίες από την περιπλάνησή του στη χώρα
Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου 2026, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης», το 4ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ», έναν θεσμό αφιερωμένο στη μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του αποτύπωμα στον αθλητισμό του νησιού μας.
Το Υπουργείο Παιδείας διαβίβασε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κω το αίτημα για ένταξη της επισκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ή σε προγράμματα της Περιφέρειας.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας