Βάσω Πη: Η Κως δεν έχει ούτε συγκοινωνία. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα

Βάσω Πη: Η Κως δεν έχει ούτε συγκοινωνία. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα

Βάσω Πη :   ΄΄Η Κως δεν έχει ούτε συγκοινωνία. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.’’

Το επίπεδο της αστικής συγκοινωνίας στα τάρταρα!

Η πραγματικότητα, μετά από 5 χρόνια διοίκησης της δημοτικής αρχής Νικηταρά, είναι τραγική!

Η δημοτική αστική συγκοινωνία, βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Κω, που εξυπηρετεί κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν!

Η μόνιμη δικαιολογία, για την κατάργηση της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ από το κράτος, δεν μπορεί να καλύψει τις αστοχίες και την κακοδιοίκηση της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια!

Η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ που παρέλαβαν το 2019, ήταν μια υγιής και κερδοφόρα   επιχείρηση, με ταμείο 1.500.000 ευρώ, χωρίς καμία επιχορήγηση από το Δήμο, με στόλο που είχε αρχίσει να ανανεώνεται με καινούργια λεωφορεία, με 70 περίπου 8άμηνες προσλήψεις κάθε χρόνο, που κάλυπταν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της.

Ένα μόλις χρόνο από την εκλογή του κυρίου Νικηταρά,                                   η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, άρχισε να επιχορηγείται από τον δήμο, για να καλύψει ακόμα και την μισθοδοσία των εργαζόμενων!

Στις ερωτήσεις μας σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με το μέλλον της αστικής συγκοινωνίας, αντί για απαντήσεις, ακούμε αόριστες και ασαφείς δικαιολογίες .

Είναι δεδομένο πως επεξεργάζονται σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, η οποία ως <<πολύφερνη νύφη>>…… μετράει μνηστήρες…………

Γνωρίζουμε πολύ καλά, τις προθέσεις τους αν και τις διαψεύδουν δημόσια, όχι όμως σε συνεδριάσεις οργάνων που ΔΕΝ καλύπτονται τηλεοπτικά, που εν τη ρύμη του λόγου τους λένε αυτά που έχουν ήδη αποφασίσει!

Η αστική συγκοινωνία, επί της δημαρχίας του Γιώργου Κυρίτση, τόλμησε και έκανε τα πρώτα βήματα για την επέκταση της σε όλο τον δήμο!                                                                                                                        Ακόμα και σήμερα , η τότε ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και ο καθολικός διάδοχος της, βρίσκονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, θέμα για το οποίο η δημοτική αρχή, τηρεί σιγή ιχθύος!!!                                                                                                      (Για το θέμα θα επανέλθουμε σύντομα).

Σήμερα, η αστική συγκοινωνία στην Κω είναι υπό διάλυση. Φτάνει να δει κανείς τις ουρές των ανθρώπων που περιμένουν ( ματαίως) στις αφετηρίες αλλά και στις κρυμμένες από σκουπίδια στάσεις, μήπως περάσει λεωφορείο!

Πως θα βγουν οι τουρίστες έξω από τα ξενοδοχεία όταν δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία για να μετακινηθούν;

Μάιο έβγαλαν προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, 2μηνης διάρκειας, ενώ μιλάνε για συνεργασία με ιδιώτη, από τον οποίο θα …..<<ενοικιάζουν εργαζόμενους>>   κατά την δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου!!!

Εικόνες διάλυσης, παρακμής και ντροπής!

Η Κως δεν έχει ούτε συγκοινωνία, αυτή είναι η ωμή αλήθεια!!!

ADVERTORIALS