Για 10 ψηφοδέλτια δεν κέρδισε την 18η έδρα η Ισχυρή Κως

Για 10 ψηφοδέλτια δεν κέρδισε την 18η έδρα η Ισχυρή Κως

Ένσταση για την επανακαταμέτρηση 101 ψηφοδελτίων είχε καταθέσει η Ισχυρή Κως τον Οκτώβριο που μας πέρασε καθώς για μόλις 0,10% δεν κέρδιζε ακόμα μια έδρα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την με αριθμό 73/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Κω, ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία και ως δήμαρχος εκλέχθηκε ο Θεοδόσης Νικηταράς, καθώς πλειοψήφησε με ποσοστό 59,90%, ενώ ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΑΛΓΗΣ» είχε ποσοστό 35,27% και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ποσοστό 4,84% επί των 16.276 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 17 έδρες, ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» καταλαμβάνει 11 έδρες, και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταλαμβάνει 1 έδρα.

Σε περίπτωση που η Ισχυρή Κως έφτανε το 60% τότε θα κέρδιζε και τη 18η έδρα ενώ η Δύναμη Αλλαγής από τις 11 έδρες θα πήγαινε στις 10.

Παράλληλα η Δύναμη Αλλαγής με τη σειρά της είχε καταθέσει ένσταση για συνολικά 18 ψηφοδέλτια. Συγκεκριμένα για 9 ψηφοδέλτια της Δύναμης Αλλαγής τα οποία είχαν θεωρηθεί άκυρα και η παράταξη ζητούσε με την ένσταση να θεωρηθούν έγκυρα και για άλλα 9 ψηφοδέλτια της Ισχυρής Κω τα οποία είχαν θεωρηθεί έγκυρα και η Δύναμη Αλλαγής ζητούσε με την ένστασή της να θεωρηθούν άκυρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kosnews24 η ένσταση της Δύναμης Αλλαγής απορρίφθηκε ενώ η παράταξη της Ισχυρής Κω, μετά την ένσταση που κατέθεσε, για μόλις 10 ψηφοδέλτια δεν κατάφερε να κερδίσει και την 18η έδρα.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-03-15 075536.png

Ο Δικηγόρος της Ισχυρής Κω που κατέθεσε την ένσταση, κ. Νικόλαος Χατζηβασίλης, δήλωσε στο kosnews24:

« Αρχικά ασκήσαμε ένσταση για 101 ψηφοδέλτια που αφορούσαν τον συνδυασμό “Ισχυρή Κως” του κ. Θεοδόση Νικηταρά. Στη συνέχεια όπως προέβλεπε η διοικητική δικονομία καταθέσαμε και πρόσθετους λόγους για αυτή την ένσταση. Από τα 101 ψηφοδέλτια που προσβάλαμε το δικαστήριο έκρινε έγκυρα τα 33, ενώ τα υπόλοιπα για διάφορους λόγους, δεν τα ενέκρινε ως έγκαιρα. Υπολείπονταν 10 έγκυρα ψηφοδέλτια για να μπορούσε η Ισχυρή Κως να διεκδικήσει την έξτρα έδρα”.

Να σημειωθεί ότι η ένσταση της Ισχυρής Κω απορρίφθηκε με απόφαση του δικαστηρίου στις 23 Νοεμβρίου 2023.

ADVERTORIALS