Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 22.300μ. στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 22.300μ. στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών

Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.150.000 €

Στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης του έργου “Ενίσχυση εξωτερικών δικτύων και μεταφοράς πόσιμου νερού από γεωτρήσεις δημοτικής ενότητας Hρακλειδών” προχώρησαν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κωνσταντίνος Ζαχαρός και ο ανάδοχος εργολάβος τηε 3Κ τεχνική εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία, παρουσία του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά.

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση των εξωτερικών δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού από γεωτρήσεις της δημοτικής ενότητας Ηρακλειδών με την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης μήκους 22.300μ. που θα εκσυγχρονίσουν και θα βελτιώσουν τα υφιστάμενα δίκτυα. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κωνσταντίνος Ζαχαρός το έργο διακρίνεται σε τρία ανεξάρτητα τμήματα, στις τρεις κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ηρακλειδών.

1) για το τμήμα της Κεφάλου προτείνεται αγωγός HDPE διαμέτρου 200χλσ. μήκους 12.331μ.

2) για το τμήμα της Καρδάμαινας προτείνεται αγωγός HDPE διαμέτρου 200 χλσ. συνολικού μήκους 5.081μ.

3) για το τμήμα της Αντιμάχειας προτείνεται αγωγός HDPE διαμέτρου 200 χλσ. μήκους 4.888 μ.

Ο Δήμαρχος Κω κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης απευθυνόμενος στον εργολάβο δήλωσε ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά τις ζωές των συμπατριωτών μας, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαρό του ευχήθηκε πολλές επιτυχίες και πάντα τέτοια.

Στη συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο ευχαρίστησε κι όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ για το τεράστιο έργο που έχουν παράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ο εργολάβος του έργου κ Νίκος Κρούσκος ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: « Είναι ακόμα μία σύμβαση που υπογράφουμε με την υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ. Είναι ένα μεγάλο έργο, σημαντικό χρηματοδοτούμενο έργο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να ολοκληρώσουμε εντός των συμβατικών προθεσμιών, ελπίζουμε το πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Κω να είναι περιορισμένο (μιλάω για τα αρχαιολογικά ευρήματα). Οφείλω να σας πω ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο της διασύνδεσης στις Μαυρικές, όπου και εκεί καθυστερήσαμε, αλλά ήτανε πάρα πολύ συχνές οι διακοπές λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων κάτι που συναντήσαμε και στην οδό Μπουμπουλίνας. Ελπίζω σε αυτό το έργο που υπογράψαμε σήμερα τέτοιου είδους προβλήματα που δημιουργούν καθυστερήσεις, που δεν μπορούμε να τις ξεπεράσουμε, να μην υπάρξουν. Ελπίζω να τα πούμε στα εγκαίνια και στην παράδοση του έργου, σύντομα”.

IMG-804e5ee98d126d5798c23af6e3e83a4a-V.jpg

IMG-da46b9e686fc8d301ba2145f2d697bfd-V.jpg

IMG-6314af76342fb7e7e836d1e855bab23b-V.jpg

IMG-7acbbbf3e19acad0428fec8633276517-V.jpg


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Ενισχύεται η υδροδότηση του τριγώνου

Δίκτυα ύδρευσης πάνω από 22 χιλιόμετρα κατασκευάζει η ΔΕΥΑΚ

Ένα ακόμη από τα μεγάλα έργα που έχει προγραμματίσει η ΔΕΥΑΚ παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδιασμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του νησιού μας για την ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης της Κω, με επίκεντρο την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράφηκε σήμερα, παρόντος του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου κατασκευής τριών εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες της Δ.Ε. Ηρακλειδών, συνολικού μήκους 22.300μ. και κόστους 1.870.500,01€ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των δικτύων υδροδότησης, στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των απωλειών στα δίκτυα.

Διακρίνεται σε τρία ανεξάρτητα τμήματα, στις 3 Δημοτικές Κοινότητες.

Στην Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου, συνολικού μήκους 12.331μ..

Αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού από γεώτρηση Λουτρά στη δεξαμενή Κουφόϊ, μήκους 6.204μ.. Στην συνέχεια από τη δεξαμενή Κουφόϊ στη δεξαμενή Λιμιώνας, μήκους 2.954μ., και από εκεί στη κεντρική δεξαμενή της Κεφάλου στη θέση Κακιά Σκάλα, μήκους 3.173μ..

Στην Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας, συνολικού μήκους 5081μ..

Αφορά στην αντικατάσταση αγωγού νερού από γεώτρηση Βουνάρι στη γεώτρηση Μανιάκι, μήκους 2.529μ. και από εκεί στη δεξαμενή Καρδάμαινας, μήκους 2.552μ..

Στην Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας, μήκους 4888μ., αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού από γεώτρηση Πλάκα έως Υδατόπυργο Αντιμάχειας.

Το προαναφερόμενο έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής και στο σχεδιασμό της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για επίλυση των προβλημάτων ποσότητας και ποιότητας νερού στη Δ.Ε. Ηρακλειδών, για την ενίσχυση της οικονομίας, την βελτίωση της ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός, δήλωσε την ικανοποίηση του για αυτή τη θετική εξέλιξη και τόνισε ότι, «η ΔΕΥΑΚ αποδεικνύει στην πράξη ότι εργάζεται για το καλό της τοπικής κοινωνίας, με σοβαρές επενδύσεις, έργα και δράσεις που ενισχύουν την οικονομία του νησιού μας. Έχει σχεδιασμό για το παρόν και το μέλλον, βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες της, εκσυγχρονίζει τις υποδομές υδροδότησης του νησιού μας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον υπόγειο υδροφορέα και το περιβάλλον. Διεκδικούμε από την Πολιτεία να μη παρεμβάλλει εμπόδια στο έργο μας και να ανταποκριθεί στα αιτήματα μας για ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό. Κάθε τι που ενισχύει τη ΔΕΥΑΚ είναι για το καλό του νησιού μας.»

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS