ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ: ‘’ Την Τρίτη 27.2.24 θα πάμε στην ΑΝΕΜ και θα ζητήσουμε τα έγγραφα που αφορούν την αγορά του πλοίου ‘’Ολύμπιος Ερμής’’

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ: ‘’ Την Τρίτη 27.2.24 θα πάμε στην ΑΝΕΜ και θα ζητήσουμε τα έγγραφα που αφορούν την αγορά του πλοίου ‘’Ολύμπιος Ερμής’’

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ:   ‘’ Την Τρίτη 27.2.24 θα πάμε στην ΑΝΕΜ και θα ζητήσουμε τα έγγραφα που αφορούν την αγορά του πλοίου ‘’Ολύμπιος Ερμής’’

Ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Ηλίας Σιφάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Όλα όσα αφορούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αγορά του πλοίου ‘’ Ολύμπιος Ερμής’’ της ΑΝΕΜ αλλά και για το πρόβλημα που οδήγησε στην ακινητοποίηση του, έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων και μεγάλων ερωτηματικών.

Εμείς μέχρι να λάβουμε γνώση όλων των στοιχείων που ζητήσαμε, δεν θα τοποθετηθούμε.

Για αυτό άλλωστε ζητήσαμε την κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της εταιρείας, αν δεν έχουν να κρύψουν ή να φοβούνται για κάτι, θα έπρεπε να τα δημοσιοποιούσαν.

Αν δεν το έχουν καταλάβει, στην ΑΝΕΜ διαχειρίζονται χρήματα των πολιτών της Κω.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με δικαιολογίες που δεν στέκουν, επιχείρησαν να δικαιολογηθούν για την μη αποστολή των στοιχείων και των εγγράφων που ζητήσαμε. Μέχρι και το απόρρητο επικαλέστηκαν…

Η σύμβαση για την παραχώρηση των αεροδρομίων αλλά και οι δανειακές συμβάσεις της χώρας είναι προσβάσιμες σε όλους και έχουν δημοσιοποιηθεί, μόνο το τι έγινε με την αγορά του πλοίου’’ Ολύμπιος Ερμής’’ πρέπει να είναι απόρρητο.

Υπενθυμίζουμε ότι ζητήσαμε να κατατεθούν τα κάτωθι έγγραφα:

1ον) Απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΜ για την Προκήρυξη και τους όρους διακήρυξης της ναυπήγησης του πλοίου.

2ον) Την προκήρυξη και τους όρους.

3ον) Τις προσφορές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και την απόφαση του ΔΣ της ΑΝΕΜ με την οποία ανατέθηκε η εργασία, καθώς και την αιτιολόγηση από τους τεχνικούς για την ανάθεση του έργου.

4ον) ο σύνολο του τεχνικού φακέλου της κατασκευής του πλοίου ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει:

– τις ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές του πλοίου,

-τα νούμερα από τους κύριους κινητήρες,

-την ανάλυση και ταυτοποίηση των βοηθητικών μηχανημάτων,

-τις καλύψεις της ασφάλειας.

5ον) Την οικονομοτεχνική έκθεση ανάλυσης της αναγκαιότητας της κατασκευής του πλοίου.

6ον) Τα πλήρη στοιχεία του δανεισμού της ΑΝΕΜ για την ναυπήγηση του πλοίου, το ύψος του, τις εγγυήσεις, τις οικονομικές λεπτομέρειες του δανείου αλλά και τις πληρωμές που έχουν γίνει έως σήμερα όπως και το αντίγραφο της δανειακής σύμβασης .

7ον) Τον πλήρη φάκελο που περιέχει τον έλεγχο και την αξιολόγηση του Νηογνώμονα.

8ον) Τα στοιχεία της εταιρείας ή του Μηχανικού που ενέκρινε τον αρχικό απόπλου του πλοίου το οποίο έφτασε στην Κω στις 7 Οκτωβρίου 2023 ρυμουλκούμενο, για να φύγει την επομένη, ξανά ρυμουλκούμενο, για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Τι από όλα αυτά είναι απόρρητα και δεν πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες της Κω;

Εμείς θα επιμείνουμε να τα ζητάμε και να κατατεθούν. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στις 12:00 θα πάμε μαζί με στελέχη της Δύναμης Αλλαγής στην ΑΝΕΜ προκειμένου να λάβουμε γνώση όλων αυτών.

Ήδη η Δημοτική Αρχή με επιστολή μας έχει ενημερωθεί σχετικά.

ADVERTORIALS