Ρόδος: Απορρίφθηκε η ένσταση του Αντώνη Καμπουράκη - Παραμένει δήμαρχος ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Ρόδος: Απορρίφθηκε η ένσταση του Αντώνη Καμπουράκη - Παραμένει δήμαρχος ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εκδόθηκε πριν από λίγο η απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείου - Εκλογοδικείο, για τις δημοτικές εκλογές του α’ γύρου των δημοτικών εκλογών στον Δήμο της Ρόδου.

Σύμφωνα με την απόφαση, απορρίφθηκε η ένσταση που κατέθεσε ο κος Αντώνης Καμπουράκης και κατά συνέπεια παραμένει δήμαρχος ο Αλέξανδρος Κολιάδης.

Όπως είναι γνωστό, η ένσταση της παράταξης του κ. Καμπουράκη «Με Δύναμη για τη Ρόδο», κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου στο τέλος Οκτωβρίου 2023 και σ’ αυτήν τίθεται το αίτημα έκδοσης προδικαστικής απόφασης από το δικαστήριο, με την οποία θα επιτραπεί στην παράταξη του κ. Καμπουράκη, εντός επτά ημερών, να έχουν πρόσβαση και τους επιδειχθούν τα άκυρα ψηφοδέλτια σε έξι συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα (τα οποία δεν είχαν ελέγξει) καθώς και η επίδειξη των πρωτοκόλλων ψηφοφορίας όλων των εκλογικών τμημάτων, καθώς πιθανολογείται ότι υπάρχουν σφάλματα και παραλείψεις κατά τη σύνταξή τους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό αίτημα για το οποίο θα αποφανθεί το δικαστήριο και θα πρέπει να συμπεριληφθεί για το χρονικό διάστημα της έκδοσης της απόφασης. Επίσης με την ένστασή της η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο», στρέφεται κατά της απόφασης (22/2023) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) με την οποία έγινε η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών, κατά του συνδυασμού «ΕΝ.Α. – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΜΑΖΙ για τη Ρόδο» αλλά και του ίδιου του επικεφαλής του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, καθώς και κατά των δύο άλλων συνδυασμών που επίσης συμμετείχαν στις εκλογές: «Αρχή Οργάνωσης για το νησί μας» του κ. Νίκου Γερονικόλα και «Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδου» του κ. Τάκη Πότσου.

• Με αυτήν, ο κ. Καμπουράκης, ζητά από το δικαστήριο, να αναγνωριστούν έξι ψηφοδέλτια της παράταξής του, τα οποία εσφαλμένα δεν καταχωρήθηκαν στο βιβλίο διαλογής ψήφων και δεν προσμετρήθηκαν υπέρ τους, αλλά αντίθετα εσφαλμένα καταχωρήθηκαν και προσμετρήθηκαν έξι ψηφοδέλτια υπέρ της παράταξης του κ. Κολιάδη.

θα συγκεντρώσει 23.951 έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ ο συνολικός αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων (για όλους τους συνδυασμούς) θα διαμορφωθεί στις 55.279 (όπου τα 55.722 είναι τα ψηφοδέλτια σύμφωνα με την απόφαση ανακήρυξης και προστίθενται τα 89 της παράταξης Καμπουράκη και αφαιρούνται τα 532 από τους λοιπούς συνδυασμούς).

Ως εκ τούτου και εφόσον όλα τα παραπάνω γίνουν δεκτά και ισχύσουν από το δικαστήριο, όπως αναφέρεται στην ένσταση του κ. Καμπουράκη, η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» θα λαμβάνει για την πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, των δημοτικών εκλογών, ποσοστό 43,327%.

Δηλαδή με τον τρόπο αυτό, η παράταξη του κ. Καμπουράκη θα συγκεντρώνει μεγαλύτερο αριθμό ψηφοδελτίων από τα 180 που απαιτούνταν για την εκλογή της από τον πρώτο γύρο.

πηγή: rodiaki.gr

ADVERTORIALS