Χ. Τσαμπουνιάρης για τη ρίψη λυμάτων από το ΚΥΤ στο Πυλί: Εάν δεν γίνει κάτι άμεσα θα προβώ σε καταγγελία και θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο

Χ. Τσαμπουνιάρης για τη ρίψη λυμάτων από το ΚΥΤ στο Πυλί: Εάν δεν γίνει κάτι άμεσα θα προβώ σε καταγγελία και θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο

Διαβάστε παρακάτω την τοποθέτηση, για τη ρίψη λυμάτων του ΚΥΤ στο Πυλί προς την ύπαιθρο, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν στην κοινότητα, του πρώην προέδρου της Κοινότητας Πυλίου Τσαμπουνιάρη Χριστόδουλου και νυν κοινοτικού συμβούλου με την παράταξη της Δύναμης Αλλαγής, στη συνεδρίαση της κοινότητας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ

“Άκουσα με μεγάλη προσοχή αυτά που ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο και θα μου επιτρέψετε λόγω της εμπειρίας μου, ως πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου, να έχω τις αντιρρήσεις μου και να σας πω με βεβαιότητα, πως η λειτουργία της Κοινότητας, πρέπει να στηθεί ξανά από την αρχή. Πρώτα απ’ όλα θεωρώ απαράδεκτο και απογοητευτικό, στην πρώτη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυλίου με τόσα σοβαρά προβλήματα, να μην δώσει παρουσία, έστω και ένας Αντιδήμαρχος.


Μιλώ με σκληρή γλώσσα, αλλά πρέπει τα προβλήματα να βγουν προς τα έξω και να δοθούν λύσεις άμεσα. Παραδώσαμε έναν Δήμο πρότυπο και σήμερα είμαι στη δυσάρεστη θέση να βλέπω ότι, όλα είναι υπό διάλυση.

Αναφερθήκατε στο λιγοστό προσωπικό που έχει η Κοινότητά μας, ενώ ξέρετε πολύ καλά, ότι η αντίστοιχη Κοινότητα Ασφενδιού έχει πολύ περισσότερο προσωπικό και εσείς απλά το ανέχεστε. Θα είμαι αρκετά επιεικής μαζί σας επειδή είστε καινούριοι στον πολιτικό χώρο, αλλά δεν μπορώ να είμαι επιεικής και με τους υπόλοιπους στον κεντρικό Δήμο, αφού σας έχουν παρατήσει μόνους, αδιαφορώντας για το Χωριό μας συστηματικά, αρκετά χρόνια τώρα.


Όσον αφορά στο μεταναστευτικό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, τα λύματα που πέφτουν καθημερινά στην ύπαιθρο, κοντεύουν να φτάσουν τις δύο γεωτρήσεις που υδροδοτούν τον οικισμό και αυτό συνεπάγεται με μόλυνση του πόσιμου νερού.


Θεωρείστε το ως προειδοποίηση ότι, εάν δεν γίνει κάτι άμεσα θα προβώ σε καταγγελία και θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να δοθεί λύση.

Κυρίες και κύριοι, η εμπειρία μου στην πολιτική μου λέει πως, χωρίς αγώνα και διεκδίκηση δεν μπορείς να πετύχεις πολλά. Γι΄αυτό λοιπόν σας ζητώ να διεκδικήσετε κάποια αυτονόητα πράγματα προς όφελος όλων μας, δηλ. να διεκδικήσετε περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και περισσότερα μηχανήματα. Να εντείνετε τις προσπάθειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη όλων αυτών των έργων που προαναφέρατε κ. Πρόεδρε. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται εγγράφως και να το κάνετε συχνά και επίμονα.


Το Συμβούλιο της Κοινότητας Πυλίου, θα πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον κάθε μήνα και καμιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κω για το Χωριό μας δεν θα περνά, χωρίς να προϋπάρχει απόφαση δική μας. Επίσης, θα πρέπει να ενδιαφερθείτε και να πιέσετε να υπάρχει πάντα αγροτικός γιατρός, για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Κάποια άλλα σοβαρά έργα που θα ήθελα να επισημάνω και δεν αναφέρθηκαν είναι: 1) H ασφαλτόστρωση και ο ηλεκτροφωτισμός της επαρχιακής οδού από την περιοχή Λίμνη έως και την Αγ. Κλαυδία  2) Η κατασκευή του κοιμητηρίου για το οποίο γνωρίζω καλά ότι, είναι ήδη οριοθετημένο  3) Η κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στη Λίμνη-Λινοπότη 4) Η σηματοδότηση και επίσης κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στην επαρχιακή οδό από του κ. Πάχου και προς τον οικισμό Μαρμάρι.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στο κλάδεμα των δέντρων, λόγω της ιδιότητάς μου, ότι πρέπει να γίνεται με προσοχή και σωστό καλλωπισμό, για να μην αρρωσταίνουν και ξεραίνονται.

Αυτά είχα να πω προς το παρόν και αναμένω τα αποτελέσματα των ενεργειών σας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας”.

ADVERTORIALS