Ενέργειες της κοινότητας Πυλίου για προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή λόγω του μεταναστευτικού - Τι ζήτησαν από τους εμπλεκόμενους

Ενέργειες της κοινότητας Πυλίου για προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή λόγω του μεταναστευτικού - Τι ζήτησαν από τους εμπλεκόμενους

Για τις ενέργειες της κοινότητας Πυλίου αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή λόγω του μεταναστευτικού, αναφέρθηκε ο νέος Πρόεδρος της κοινότητας Χατζησεβαστός Νεκτάριος, στη συνεδρίαση της κοινότητας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. 

Συγκεκριμένα τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, σε νέα συνεδρίαση της κοινότητας, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση αναφορικά με τις τις ενέργειες και τα αποτελέσματα που περιμένουν στα αιτήματα που έγιναν προς τους εμπλεκόμενους.

Περιληπτικά η κοινότητα αιτήθηκε τα παρακάτω:

1)Ζητήθηκε μόνιμα ένας υπάλληλος για την καθαριότητα στην περιοχή Αγ. Γεωργίου και προς το κέντρο μεταναστών,

2) Να προστεθεί μία ακόμα στάση λεωφορείου, ακριβώς έξω από το κέντρο ταυτοποίησης, για την αποσυμφόρηση του οικισμού από τους μετανάστες,

3)Να στηθούν επιπλέον κατά μήκος του δρόμου προς το HOT SPOT δεκαπέντε καλαθάκια δαπέδου με επιγραφές στη διάλεκτό τους,

4)Περισσότερη αστυνόμευση και σε μόνιμη βάση, για την αποτροπή των διαπληκτισμών και των κλοπών,

5) Έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον κ. Ζαχαρό (Πρόεδρο ΔΕΥΑΚ), για την επίλυση του πιο σοβαρού ζητήματος δηλ. της ρίψης λυμάτων από το συγκρότημα στο ύπαιθρο.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣΗ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

“Από την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου, θέλω να σας ενημερώσω για τις ενέργειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, όσον αφορά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας στο Χωριό μας, που όπως όλοι γνωρίζετε καλά, είναι πολλά και αρκετά σοβαρά. Ξέρετε επίσης ότι, δεν είμαστε μία Κοινότητα με τρεις χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, όπως έχει καταγραφεί στην τελευταία απογραφή πληθυσμού, αλλά είμαστε πολλοί περισσότεροι, αν λάβουμε υπόψη μας τους μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Ταυτοποίησης, λίγο πιο έξω από τον οικισμό Πυλίου.


Το ανθρώπινο δυναμικό της Κοινότητάς μας για τις ανάγκες της καθημερινότητας, αποτελείται από δύο διοικητικούς υπαλλήλους, δύο μόνιμους εργάτες πρασίνου και δύο υπαλλήλους εργάτες καθαριότητας ορισμένου χρόνου, των οποίων η σύμβαση λήγει περίπου σε ένα μήνα. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, δεν είναι και τόσο εύκολο, να φέρουμε εις πέρας την εκτέλεση όλων των εργασιών της καθημερινότητας και ενδεικτικά αναφέρω, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, την κλάδευση και την κοπή χόρτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, την αποκατάσταση βλαβών στο ηλεκτροδοτικό δίκτυο κ.ά. Παρόλα αυτά, με συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Καμπουράκη, έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, το επίπεδο των υπηρεσιών για όλα αυτά που προανέφερα, να είναι σε αρκετά καλό επίπεδο θα έλεγα. Όμως παρόλα αυτά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και σας υπόσχομαι ότι, θα εντείνουμε τις προσπάθειες διεκδίκησης περισσότερου προσωπικού, περισσότερου μηχανικού εξοπλισμού και εργαλείων, δεδομένου ότι στην επερχόμενη θερινή περίοδο, οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

Όσον αφορά για το Κέντρο μεταναστών που για μένα είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα, θέλω να γνωρίζετε ότι, έχουμε κάνει άμεσα κάποιες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το αμέσως επόμενο διάστημα, σε μια συνεδρίασή μας, θα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω, για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα που περιμένουμε, όπως σας αναφέρω περιληπτικά παρακάτω:

1) Έχουμε ζητήσει μόνιμα έναν υπάλληλο για την καθαριότητα στην περιοχή Αγ. Γεωργίου και προς το κέντρο μεταναστών, 2) Θα προστεθεί μία ακόμα στάση λεωφορείου, ακριβώς έξω από το κέντρο ταυτοποίησης, για την αποσυμφόρηση του οικισμού από τους μετανάστες, 3) Θα στηθούν επιπλέον κατά μήκος του δρόμου προς το HOT SPOT δεκαπέντε καλαθάκια δαπέδου με επιγραφές στην διάλεκτό τους, 4) Ζητήσαμε περισσότερη αστυνόμευση και σε μόνιμη βάση, για την αποτροπή των διαπληκτισμών και των κλοπών, 5) Έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον κ. Ζαχαρό (Πρόεδρο ΔΕΥΑΚ), για την επίλυση του πιο σοβαρού ζητήματος δηλ. της ρίψης λυμάτων από το συγκρότημα στο ύπαιθρο.

Επιπλέον, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις ενέργειες και προσπάθειες που καταβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να προγραμματιστούν από τις υπηρεσίες του κεντρικού Δήμου, έργα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, όπως σας τα αναφέρω συνοπτικά παρακάτω: 1) Συντήρηση και ηλεκτροφωτισμός της οδού  προς οικισμό Μαρμαρίου, 2) Συντήρηση και ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, 3) Μελέτη για κατασκευή του Δημοτικού σχολείου, 4) Συντήρηση πολιτιστικού κέντρου «Γαληνός Φλάσκος» 5) Προμήθεια και κατασκευή θόλου στο δημοτικό μπάσκετ.

Τέλος, σας ευχαριστώ όλους που δώσατε το παρόν στην πρώτη συνεδρίασή μας και σας υπόσχομαι ότι, θα υπηρετήσω τον τόπο και τους δημότες μας ταπεινά και ειλικρινά και ζητάω τη  δική σας βοήθεια, αλλά και τις όποιες προτάσεις, που θα συντελέσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όλων αυτών που προανέφερα. Και πάλι σας ευχαριστώ”.

ADVERTORIALS