ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : ‘’ Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται…’’

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : ‘’ Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται…’’

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : ‘’ Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται…’’

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ.Μανώλη Ζερβού:

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη έλλειψη θέρμανσης στον 1ο Λύκειο Κω δεν είναι το μόνο.

Στο δημοτικό σχολείο Αντιμάχειας πέρυσι , οι μαθητές ήταν με μπουφάν και κασκόλ στις τάξεις και οι δάσκαλοι έφερναν θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους.

Μιλάμε για το δημοτικό σχολείο Αντιμάχειας που είχε εγκατασταθεί σύστημα θέρμανσης από την δημοτική αρχή Κυριτση .

Μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος και την κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών το θέμα που ταλαιπώρησε το σχολείο μήνες λύθηκε , αφού όπως αποδείχθηκε ούτε χρόνο απαιτούσε ούτε κόστος. Μόνο επαρκή συντήρηση.

Στο δημοτικό συμβούλιο είχα προειδοποιήσει τότε τη δημοτική αρχή αλλά η προειδοποίηση αυτή έπεσε στο κενό, όπως αποδείχθηκε με το θέμα που ανέκυψε με την έλλειψη θέρμανσης στο 1ο Λύκειο Κω , που οδήγησε τελικά σε κατάληψη από μαθητές και γονείς.

Ο κ.Νικηταράς , δυστυχώς, συνεχίζει να αντιπολιτεύεται τη δημοτική αρχή.

Τώρα που η προηγούμενη δημοτική αρχή είναι η ίδια με την τωρινή, μπορεί να μας πει γιατί προκύπτουν εδώ και 4 χρόνια προβλήματα με τη θέρμανση των σχολείων; Μπορεί να μας πει πόσα οικόπεδα αγόρασε ή θα αγοράσει και πόσα σχολεία θα κατασκευάσει, όπως έλεγε, τη στιγμή που ούτε το αυτονόητο της θέρμανσης στα σχολεία δεν μπορεί να εγγυηθεί;

Σε ότι αφορά στο ζήτημα που ανέκυψε με το 1ο Λύκειο και την έλλειψη θέρμανσης.

Η δημοτική αρχή επιρρίπτει τις ευθύνες στον εργολάβο, αφήνοντας υπονοούμενα για την προ-προηγούμενη δημοτική αρχή( γιατί η προηγούμενη είναι αυτή του κ.Νικηταρά).

Με τη διαφορά ότι στις δοκιμές που έγιναν το καλοκαίρι του 2019 όσον αφορά τουλάχιστον την ψύξη το σύστημα δούλευε τέλεια.

Από το καλοκαίρι του 2019 όμως έως σήμερα έχουν περάσει 4,5 χρόνια;

Αν διαπιστώθηκε πρόβλημα γιατί δεν το έλυσε η δημοτική αρχή μέσα στα 4,5 αυτά χρόνια;

Κλείνω με μια διαπίστωση : χρειάζεται περισσότερη δουλειά και υπευθυνότητα τουλάχιστον σε ότι αφορά τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα σχολεία και τα παιδιά.

ADVERTORIALS