ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι προκλήσεις της Τουρκίας επιβάλλουν να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι προκλήσεις της Τουρκίας επιβάλλουν να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι προκλήσεις της Τουρκίας επιβάλλουν να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα»

Στις επεκτατικές βλέψεις και στις προκλήσεις της Τουρκίας, αναφέρθηκε ο Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι μέσα σε αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι μονόδρομος η ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης στις 25 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, μετά τις τουρκικές εκλογές, ο κ. Ερντογάν επαναφέρει την ατζέντα των προκλήσεων, γεγονός που επιβεβαιώνεται από προσπάθεια εισόδου παράνομων μεταναστών, μέσω νησίδων του Έβρου αλλά και από το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο στη Χίο, που αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία της Ελλάδας σε θέματα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Οι νέες αναφορές, επίσης, του Τούρκου Προέδρου περί «γαλάζιας πατρίδας» επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία δεν έχει εγκαταλείψει τις αναθεωρητικές της βλέψεις, προβάλλοντας αξιώσεις για τη δημιουργία γκρίζων ζωνών, για αποστρατικοποίηση των νησιών, αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και αμφισβήτηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

«Μέσα σε αυτό το σκηνικό που δημιουργείται, είναι ξεκάθαρο ότι στις 25 Ιουνίου πρέπει να αναδειχθεί μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τη μέγιστη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα αντιμετωπίσει με σύνεση και αποφασιστικότητα αυτές τις προκλήσεις.

Αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εμείς, εδώ στα Δωδεκάνησα, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μια ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αλλά και στις επιτυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το προηγούμενο διάστημα, όπως:

- Οι αμυντικές συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής.

- Η αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μέσα από τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και την ανάδειξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως αναχώματος των τουρκικών επιδιώξεων αλλά και ενεργειακού κόμβου.

- Οι συμφωνίες για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα, ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανασύστασης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, για την προώθηση των ελληνικών θέσεων σε όλο τον κόσμο και την ενίσχυση του διπλωματικού μας κεφαλαίου.

ADVERTORIALS