Τομεακή Επιτροπή Β. Συγκ. Δωδεκανήσων του Κ.Κ.Ε: Η οργή και η θλίψη να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!

Τομεακή Επιτροπή Β. Συγκ. Δωδεκανήσων του Κ.Κ.Ε: Η οργή και η θλίψη να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!

Η οργή και η θλίψη να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!
Εδώ και τώρα πλήρη στελέχωση των μονάδων υγείας του νησιού και του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.


Η ΤΕ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της 63χρονηςπου άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αυτοκινήτου γιατί δεν μποουσε το δευτερο ασθενοφόρο να την παραλάβει ,αφου δεν εχει πλήρωμα !

Ο λαός της Κω και των γύρω νησιών ζει καθημερινά την απαράδεκτη κατάσταση στην υγεία που είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της υγείας. Ήδη κλείνει 1 χρόνος χωρίς παθολόγο στο νοσοκομειο Κω, χώρια τις υπόλοιπες ελλείψεις σε ειδικότητες και εξοπλισμο . Με τους αγώνες
των εργαζομένων και των κατοίκων έχει προειδοποιήσει για τέτοια τραγικά συμβάντα όπως της ατυχης γυναικας.


Πρόκειται για άλλο ένα θύμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως κόστος. Πολιτική που υπηρετούν με συνέπεια και η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Πέρυσι ο πρωθυπουργός έταζε νέο νοσοκομείο – το ίδιο υποστελεχωμένο με το παλιό. Φέτος η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου νοσοκομείου ενώ ο υπουργός υγείας έλεγε πως στόχος είναι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση σε αυτή την κατάσταση. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το δημόσιο σύστημα υγείας ενώ είναι υπερασπιστές της λογικής κόστους οφέλους και στην υγεία και σε μια σειρά άλλα κοινωνικά αγαθά.

Η ευθυνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεραστιες, αφού άνοιξε το δρόμο των «αυτοχρηματοδοτούμενων» νοσοκομείων – ΑΕ με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης.Ως κυβέρνηση προχωρησε στην περιστολή δαπανών για την υγεία, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα τάζει το «υγειονομικό ισοδύναμο» άλλη μια έμμεση επιδότηση των επιχειρηματιών της υγείας δηλαδή. Δεν είναι τυχαίο που τα στελέχη του δε τολμούν καν να ψελίσσουν τίποτα για το αυτονόητο: μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας στον τομέα της υγείας.

Ξέρουν ότι αυτό είναι σε αντίθεση με τη λογική κόστους – οφέλους που υπερασπίζονται.

Μονο αγανακτηση προκαλει η αγωνια τους μηπως τέτοια περιστατικά κάνουν ρεζίλι τη χώρα εν μέσω σεζόν!!

Η ζωή του λαού δε μπορεί να μπαίνει στο ζύγι με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Δεν συγκρίνεται η προστασια της υγείας του λαου με την βιτρινα του τουριστικου κεφαλαιου που δεν εχει σταματσει να βγαζει κερδη από τον κοπο μας και τις ομορφιες του τοπου μας


Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία προς το λαό της Κω και τους υγειονομικούς. Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους! Καλούμε το λαό της Κω να κλείσει τα αυτιά του στη σειρήνες του συμβιβασμού με την επικίνδυνη κατάσταση στην υγεία στο νησί «γιατί είναι σεζόν…». Να οργανώσει ακόμα καλύτερα και να εντείνει τον αγώνα του για:


• Άμεση στελέχωση με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου και όλων των δομών υγείας της Κω.
• Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ ώστε να μπορεί να λειτουργούν τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια όλο το 24ωρο.
• Καμιά εμπορευματοποίηση κι επιχειρηματική δράση στην υγεία.


Τομεακή Επιτροπή Β. Συγκ. Δωδεκανήσων του Κ.Κ.Ε.

ADVERTORIALS