Λαϊκή Συσπείρωση Κω: Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) ή Ένα ακόμα βήμα για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού

Λαϊκή Συσπείρωση Κω: Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) ή  Ένα ακόμα βήμα για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού

Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) ή

Ένα ακόμα βήμα για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού.

Δυστυχώς έπρεπε να γίνει το δυστύχημα των Τεμπών για να γίνει ευρέως γνωστή η ύπαρξη των πολλών <ανεξάρτητων > αρχών και ο ρόλος τους στο ξεπούλημα τις περιουσίας του Ελληνικού Λαού.

Όπως και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις και οργανισμούς (ΔΕΗ ,ΟΤΕ,ΟΛΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ) που ξεπουλήθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια κατ΄επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, έτσι και στο νερό η συνταγή είναι η ίδια.

Από τη δεκαετία του ΄90 δρομολογήθηκαν οι μακρόχρονες διαδικασίες, μέσω των διάφορων συνθηκών και συμφωνιών, τις οποίες υπέγραψαν φαρδιά πλατιά οι εκάστοτε Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Η συνταγή (γνωστή αλλά θα την αναφέρουμε )περιλαμβάνει:

Απαξίωση των ΔΕΥΑ.

Αυτό το πέτυχαν με μείωση των κονδυλίων λειτουργίας ,μείωση του μόνιμου και κατά συνέπεια έμπειρου προσωπικού, συκοφάντηση του, πρόσληψη προσωπικού με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις (μπλοκάκι, εξάμηνα, οκτάμηνα και ότι άλλη προχειρότητα έχουν νομοθετήσει).

Οι ΔΕΥΑ λειτουργούν ως επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν το νερό στα νοικοκυριά ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα.

Εργολαβιοποίηση.

Οι ίδιοι που μείωσαν το προσωπικό επικαλούνται την έλλειψη και παραδίνουν βασικές εργασίες σε διάφορους εργολάβους ,που είναι μια μορφή ιδιωτικοποίησης , με τις γνωστές καθημερινές συνέπειες.

Παραμερισμός και καπέλωμα της φυσικής διοίκησης των ΔΕΥΑ από διάφορους αιρετούς, άσχετους προς το αντικείμενο ,που πέραν των πολιτικών κατευθύνσεων, αναλαμβάνουν τεχνικές πρωτοβουλίες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ίδρυση ανεξάρτητης αρχής .

Στην περίπτωση μας η ΡΑΑΕΥ είναι το κερασάκι στη τούρτα. Σκοπός της η ομαλή μετάβαση στον ανταγωνισμό. Σε απλά ελληνικά, να περάσει ολοκληρωτικά το νερό σε ιδιώτες ανεξαρτήτου κόστους για τον ελληνικό λαό.

Ρόλος των Δημοτικών Αρχών

Δυστυχώς οι Δημοτικές Αρχές του νησιού μας ,μέσω της δήθεν απολίτικης  ή απαθούς στάσης τους δεν αντέδρασαν επί της ουσίας και δεν κινητοποίησαν τον κόσμο.

Κύριος μοχλός των Κυβερνήσεων για την εφαρμογή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που ελέγχουν πλήρως. Φάκελοι ωριμάζουν και κονδύλια κατευθύνονται κατά πως τους βολεύει. Όχι πάντως για ποιοτικό και φτηνό νερό

Παράδειγμα: Εγκρίνονται εκατομμύρια για έξυπνους μετρητές και τηλεχειρισμούς, τη στιγμή που το εισόδημα των νοικοκυριών πετσοκόβεται από την αγορά εμφιαλωμένου νερού ή το νερό που τρέχει στις βρύσες τους είναι πολλές φορές ακατάλληλο όπως στο τρίγωνο των Ηρακλειδών. Εχει αναρωτηθεί κανένας τι νερό πίνουν αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν .

Και τώρα στο διαταύτα :

Το νερό όπως η ενέργεια η υγεία ,η παιδεία , οι μεταφορές ,οι τηλεπικοινωνίες δεν έχουν χρώμα.

Χρώμα όμως έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ,και διάφοροι παρατρεχάμενοι που εναλλάσσονται στην εξουσία και είναι αυτοί που μετέτρεψαν τα αγαθά αυτά σε ακριβά προϊόντα.

Είναι μεγάλοι υποκριτές όσοι σήμερα εμφανίζονται ως δήθεν υπερασπιστές του νερού ως κοινωνικού αγαθού ενώ έχουν υπηρετήσει την επιχειρηματική δράση.

Γιαυτό η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω, με αφορμή αυτού του αντιδραστικού Ν/Σ , που πατάει στην πολιτική της «απελευθέρωσης», καλεί τον Κωακό Λαό να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό.

Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής.

Αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του.

Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.

                                                                                                                   Για τη ΛΣ Δήμου Κω

                                                                                                    

ADVERTORIALS