Δήλωση του Κώστα Καΐσερλη για τις δικαστικές υποθέσεις των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Δήλωση του Κώστα Καΐσερλη για τις δικαστικές υποθέσεις των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Η δήλωση του Κώστα Καΐσερλη


Αγαπητοί φίλοι,

Αυτές τις ημέρες μετά από δέκα χρόνια, 24 ποινικές υποθέσεις, και μετά την αθωωτική εισήγηση της κ. Εισαγγελέως στην ποινική υπόθεση της Αίγλης, και την απόφαση ενοχής των κατηγόρων για δυσφήμιση της τιμής και της υπόληψης μου, κλείνει η τελευταία δικαστική υπόθεση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με την οποία ο ίδιος ο Δήμος επί κ. Κυρίτση επιχείρησε να κατηγορήσει όσους στο παρελθόν τον είχαν υπηρετήσει.

Είναι ίσως από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα του φαινομένου που μια πολιτική διαφορά μετατράπηκε σε ποινικό αδίκημα με αποτέλεσμα την απαξίωση της πολιτικής και την σπίλωση συλλήβδην των πολιτικών.

Ήταν η εποχή όπου η πτώχευση της χώρας οδηγούσε στην ανεργία, τη μετανάστευση και την μείωση των εισοδημάτων από την μία και από την άλλη στην παράδοση του πλούτου της χώρας στους αδίστακτους δανειστές.

Τότε αναλάβαμε τον Δήμο και μάλιστα εγώ προσωπικά ερχόμενος από την κεντρική πολιτική σκηνή όπου η εμπειρία μου έδειξε ότι η επιβίωση μια κοινωνίας σε εποχές κρίσης δεν στηρίζεται στις υποδομές της, αλλά στην διαχείριση και την προστασία του πλούτου της που δεν είναι άλλος παρά η νεολαία της και οι φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της. 

Ξεκάθαρα, την προεκλογική περίοδο του 2010 δείξαμε ότι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, της φυγής των νέων μας στο εξωτερικό και της λεηλασίας του πλούτου του νησιού μας που δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα και σήμερα είναι οι συνεργατικές επιχειρήσεις που θα στήριζε ο Δήμος.

Ξεκάθαρα η δημοτική αρχή που το 2011 ανέλαβε, προσδιόρισε ως  στόχο της την εμπλοκή της στην οικονομία του νησιού ως καταλύτη παρέμβασης στην ύφεση και στην ανεργία, μέσω του νόμου 4892/1012 των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν. Βοηθήσαμε στην δημιουργία τους και τις στηρίξαμε δημόσια και διάφανα.

Χάσαμε στις εκλογές του 2014 γιατί ο λαός δεν πίστεψε στις προτεραιότητες που είχαμε θέσει, αλλά και εξαιτίας της ανήθικης αντιπολιτευτικής τακτικής. Εκεί κανονικά θα έπρεπε να λήξει το θέμα, πράγμα που όμως δεν έγινε.

Η νέα δημοτική αρχή της παράταξης Κυρίτση, δηλαδή ο ίδιος ο Δήμος δυστυχώς, οδήγησε με αποφάσεις του το 2015 την προηγούμενη δημοτική αρχή της παράταξης Καϊσερλη στα δικαστήρια ισχυριζόμενη ότι λεηλάτησαν τον Δήμο και ότι υπέπεσαν σε ποινικά αδικήματα που ζημίωσαν οικονομικά τον Δήμο.

Την πολιτική τους αντίθεση στον νόμιμο θεσμό των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων τον μετέτρεψαν σε ποινικό αδίκημα και τυφλωμένοι από την πολιτική εμπάθεια ούτε καν επιχείρησαν να διερευνήσουν την νομιμότητα η μη των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούσαν, σύμφωνα με τον νόμο, όπως τους επέβαλαν οι πρώτες σοφές δικαστικές αποφάσεις αλλά εκβιαστικά και εκφοβιστικά στράφηκαν και εναντίον τους.

Με την τελευταία απόφαση της Δικαιοσύνης θα κλείσει μια υπόθεση που δηλητηρίασε την κοινωνία μας για δέκα σχεδόν χρόνια. Που οδήγησε έντιμους ανθρώπους στην χλεύη των καφενείων. Που παρέσυρε την ομορφιά της πολιτικής και των μεγάλων οραμάτων  που υπηρετούν την κοινωνία και που κάποιοι ούτε μπορούν να διανοηθούν, στον βούρκο και στη λάσπη του φθηνού ψηφοθηρικού παζαριού και των δοσοληψιών.

Τουλάχιστον εγώ και οι στενοί μου συνεργάτες είμαστε υπερήφανοι γιατί επιχειρήσαμε να καταδείξουμε την τεράστια διαφορά που υπάρχει μεταξύ μιας ενοικίασης ενός δημοτικού ακινήτου προς εκμετάλλευση από εκείνην της χρήσης του ακινήτου ως εργαλείο κοινωνικής οικονομικής και συλλογικής προσφοράς, αφού ο Δήμος που παραχώρησε το ακίνητο θα είχε την ευθύνη της καλής χρήσης και κοινωνικής απόδοσης του. 

Μπορεί τότε και κάτω από αντίξοες συνθήκες, στα τρία χρόνια της θητείας μας, να χάθηκε μια μάχη, όμως διαβεβαιώνω εξαιτίας των χιλιετών λαϊκών αγώνων, ότι για αυτούς που πιστεύουν στα μεγάλα και στα αναγκαία ο πόλεμος δεν χάνεται γιατί μια αδικημένη κοινωνία με την νεολαία της, κάποτε αλλά πάντα, θα βρίσκει ηγέτες που θα αγωνίζονται για το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης

ADVERTORIALS