Η. Καματερός: ΙΑΝΟΣ, με 2 πρόσωπα η ΝΔ για την υγεία στα νησιά μας

Η. Καματερός: ΙΑΝΟΣ, με 2 πρόσωπα η ΝΔ για την υγεία στα νησιά μας

ΙΑΝΟΣ, με 2 πρόσωπα η ΝΔ για την υγεία στα νησιά μας

Με 2 πρόσωπα εμφανίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της υγείας στα νησιά μας.

Ιδιαίτερα στην Κω, που την επισκέφτηκαν επανειλημμένα υπουργικά κλιμάκια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Όταν έρχονται εδώ, «αναγνωρίζουν» το χάλι μέχρι και την ανυπαρξία των δομών υγείας και υπόσχονται «άμεση στελέχωση με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό», ακόμα και «νέο νοσοκομείο», ψευδόμενοι συνειδητά.

Γιατί η κυβέρνηση άλλα σχέδια απεργάζεται.

Ψήφισε πρόσφατα νόμο που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών.

Γυρνάμε δηλαδή 30 χρόνια πίσω όπου χωρίς ΕΣΥ το αγαθό της υγείας και η περίθαλψη ήταν εμπόρευμα και το είχε όποιος μπορούσε να πληρώσει.

Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό.

Ο υπουργός του «Υγεία για λίγους» κ. Πλεύρης, μιλώντας στην έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου συνεδρίου για τα οικονομικά και τις πολιτικές Υγείας 2022, ανέλυσε το σχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία, που εκτός από αυτά που προβλέπει ο νέος νόμος, περιλαμβάνει και την κατάργηση της χρηματοδότησης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, και ότι αυτά θα καλούνται να τα βγάζουν πέρα μόνο με τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ γνωρίζει ότι αυτά είναι τελείως ανεπαρκή.

Την ώρα που το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη το διαλύει και στέλνει τους νησιώτες να πάνε πού;

Εξαιρούνται τα νησιά, λένε οι τοπικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές.

Εννοούν ότι δεν θα συγχωνευθούν νοσοκομεία.

Αυτό έλειπε. Φαντάζεστε να συγχωνεύονταν τα νοσοκομεία Κω και Καλύμνου;

Ίσως να συναντιόντουσαν στην…Ψέριμο.

Κατά τα άλλα η διάλυση του ΕΣΥ θα πλήξει πολλαπλάσια τους νησιώτες που για νοσηλεία, θα πρέπει να ταξιδεύουν και να πληρώνουν, φυσικά αν έχουν, αλλά και αν…προλάβουν.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

τ. βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS