Χ. Κόκκινος: Ανάπτυξη και ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς! Να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι....οι αριθμοί!

Χ. Κόκκινος: Ανάπτυξη και ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς! Να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι....οι αριθμοί!

                      " ΠΝΟΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
                                         ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ρόδος  26.11.22

     " Ανάπτυξη και ίσες  ευκαιρίες για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς!
        Να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι....οι αριθμοί! "

    Ομιλία του Χ.Κόκκινου  στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.


Στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλαδος (ΕΝ.Π.Ε. ) που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 24 και 25/11/22 συμμετείχε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού " ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε.
Στην ομιλία του στην θεματική ενότητα " Οι περιφέρειες δίπλα στους πολίτες " -Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη "  επισήμανε και πρότεινε τα παρακάτω :

"Οι  Περιφέρειες οφείλουν να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή και όχι διαχειριστή!
Μόνο με  μεγάλα έργα και οργανωμένο  σχέδιο  θα ανταποκριθουν στα  κελεύσματα  της εποχής μας και στις προσδοκίες των πολιτών!
Στα θέματα "Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης" επιβάλλεται να προασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά όπως είναι : η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια.

- Οι Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τους πολλούς διαθέσιμους οικονομικούς τους πόρους και να στηρίξουν τα ΑΜΕΑ  και τα ιδρύματα που τους βοηθούν  και να δοθεί λύση στα ζητήματα των ΡΟΜΑ (κάτι που εκκρεμεί πολλά έτη στη Ρόδο).

-Με την ενίσχυση και τη λειτουργία  των " κοινωνικών παντοπωλείων" να βοηθήσουν συμπολίτες μας που ζουν στη φτώχεια και τη δυστυχία.

-Με προγράμματα του ΕΣΠΑ μπορούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και με σεμινάρια τη  δια βιου εκπαίδευση και κατάρτιση .

-Να δημιουργηθεί σε κάθε Περιφέρεια της χώρας "Παρατηρητήριο  για την  Δημόσια Υγεία " με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης  , των ιατρικών συλλογών και των διοικήσεων και των εργαζομένων στις μονάδες υγείας.
Με συλλογική  ευθυνη  και δράση να δώσουν λύσεις στα προβληματα που αντιμετωπιζει η δημόσια υγεία και να διεκδικήσουν από την πολιτεία τα απαραίτητα !

-Αξιοποίηση των μελετών που βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Να προασπιστεί  το δικαίωμα  στην εργασία  και να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες.
 Με προσλήψεις ημετέρων και ειδικών συμβούλων-συνεργατών  δεν αντιμετωπιζεται η ανεργία!

-Στήριξη με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό στις εθελοντικές ομάδες.

Η κοινωνική συνοχή και Αλληλεγγύη είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους αλλά απαιτείται να υπάρχει ελευθερία, δημοκρατία  και  ισονομία .

Στόχος  να είναι: η ευημερία των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ


Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου
Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε.

ADVERTORIALS