Δήμος Κω: Άλλο ένα χρηματοδοτούμενο έργο του Δήμου Κω, 500.000€ στην Κέφαλο!

Δήμος Κω: Άλλο ένα χρηματοδοτούμενο έργο του Δήμου Κω, 500.000€ στην Κέφαλο!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Άλλο ένα χρηματοδοτούμενο έργο του Δήμου Κω, 500.000€ στην Κέφαλο!

Έργα και υποδομές ανάπτυξης σε όλο το νησί!

Με πρόταση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά και την ευθύνη προετοιμασίας και παρακολούθησης του σχετικού φακέλου από την Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Έργων Γεωργία Κασσιώτη, εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με 500.000€, η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού μεγάλης σημασίας για την Κέφαλο, μήκους 2.600μ, στην περιοχή Βολκάνια.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερου σχεδιασμού του Δήμου Κω για την ασφαλτόστρωση αγροτικών και περιαστικών οδών, σε όλες τις περιοχές του νησιού.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η υλοποίηση του οποίου θα εξασφαλίσει εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην γενικότερη ανάπτυξη της.

Σύμφωνα με την 5/2022 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω, προβλέπεται ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού που βρίσκεται βορείως της επαρχιακής οδού και είναι σήμερα χωμάτινη, συνολικού μήκους 2.600μ..

Στο δυτικό τμήμα της (μήκους 1.700μ) μέχρι την διασταύρωσή της με άλλη αγροτική οδό είναι συντηρημένη, μέσου πλάτους 6μ.. Στο υπόλοιπο τμήμα της, ανατολικά και για μήκος 800μ., είναι μέσου πλάτους 4-5μ, σε κακή κατάσταση όπου προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης και κατασκευή επιχώματος.

Το δυτικό τμήμα της οδού θα ασφαλτοστρωθεί σε πλάτος 6μ και θα κατασκευαστεί τριγωνική τάφρος απορροής ομβρίων, ενώ το ανατολικό τμήμα θα ασφαλτοστρωθεί σε πλάτος 5,5μ.

Θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε μικρά υφιστάμενα τεχνικά, ενώ στα ερείσματα εκατέρωθεν της οδού θα τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες.

Τέλος, η οδός θα διαγραμμιστεί και θα τοποθετηθεί κάθετη σήμανση.

ADVERTORIALS