Λαϊκή Συσπείρωση Κω: ''Σαν να μην πέρασε μια μέρα...''

Λαϊκή Συσπείρωση Κω: ''Σαν να μην πέρασε μια μέρα...''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση , εύχεται σε όλους τους μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Με επιτυχίες στην προσπάθεια τους για την μόρφωση  και την  επίτευξη των στόχων τους.

Εύχεται επίσης καλούς αγώνες και καλή δύναμη για να παλέψουν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν και που έχουν την ρίζα τους στην διαχρονική αντιεκπαιδευτικη πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί με τους  μισθούς  που δεν τους φτάνουν για στοιχειώδη διαβίωση ( ειδικά στις σημερινές συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα!)

Οι γονείς που θα συνεχίσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την μόρφωση των παιδιών τους

Οι μαθητές που συνθλίβονται σε ένα εξοντωτικό εκπαιδευτικό σύστημα με μια σειρά εμπόδια στη μόρφωση και τα όνειρα του

Τα προβλήματα αυτά,επιδεινώνονται με την αδιαφορία και τον εμπαιγμό των τοπικών (δημοτικών ή περιφερειακών) αρχών .

Η εξέλιξη με την στέγαση του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο νησί μας είναι ένα απο τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι , οι μαθητές του βρίσκονται άστεγοι , οι γονείς τους μαθαίνουν στο παρά πέντε ότι το σχολείο των παιδιών τους θα λειτουργήσει  σε άλλο χώρο σε απογευματινή βάρδια. Κατανοούμε απόλυτα την αγανάκτηση και τον θυμό τους! Κανείς από τους υπεύθυνους δεν νοιάζεται για την τεράστια αναστάτωση που προκαλεί αυτή η εξέλιξη.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα,όταν ανέξοδες υποσχέσεις έπεφταν βροχή ότι όλα θα είναι στην θέση τους!

Οι δικαιολογίες προβλέψιμες και αστείες : Καθυστέρησε ο εργολάβος , προέκυψαν μεγάλα προβλήματα στο κτήριο , προέχει η ασφάλεια των παιδιών κλπ. Η αλήθεια είναι μία : Οι πολιτικές υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης , η διάλυση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ,  οι εργολαβίες που έχουν κίνητρο το μέγιστο κέρδος και η αποδοχή από όλες τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές αυτής της κατάστασης , οδηγούν σε ξεσπιτωμα τους μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Κω.  Εκεί οφείλεται η υποσυντηρηση  των σχολικών μονάδων ,ο ελλιπής αντισεισμικός έλεγχος τους , τα παλιά σχολικά συγκροτήματα. Εκεί πρέπει οι γονείς να ψάξουν γιατί το ΕΕΕΕΚ της Κω εξακολουθεί να ασφυκτιά σε ένα ακατάλληλο κτήριο ,  εκεί οφείλεται το ότι το 3ο Γυμνάσιο Κω ( για το οποίο όλες οι επίσημες αρχές θριαμβολογουν) στεγάζεται σε κοντέινερ .Αυτός είναι ο λόγος που το ΕΠΑΛ Κω δεν χωράει πλέον τους μαθητές του.

Αυτοί που σήμερα το παίζουν έκπληκτοι και αγανακτισμένοι με την εξέλιξη,ή εμφανίζονται ως σωτήρες είναι οι ίδιοι που στήριξαν και εφάρμοσαν αυτήν την πολιτική αποδεχόμενοι την ευθύνη της συντήρησης σχολικών κτιρίων χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση, που χειροκρότησαν το “μικρότερο κακό” με την τοποθέτηση κοντέινερς στις αυλές των σχολείων και την ενοικίαση ακατάλληλων ,ορισμένες φορές, κτιρίων για την στέγαση σχολείων.

Φτάνει πια αυτή η απαξίωση του δημόσιου σχολείου. 

Γονείς και εκπαιδευτικοί , με τον αγώνα τους μπορούν να επιβάλουν τις λύσεις που έχει σήμερα ανάγκη το δημόσιο σχολείο.

Που αξίζουν στους μαθητές , στην νέα γενιά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε πείσμα όλων των δημοτικών αρχών που διστάζουν να συζητήσουν το θέμα “σχολική Στέγη” σε ειδική συνεδρίαση με παρουσία εκπαιδευτικών-γονιών -μαθητών,καλεί τους γονείς σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα ,που η αντιμετώπισή τους απαιτεί γενναία χρηματοδότηση απο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαιτεί   να παρθούν όλα τα μέτρα για να επιστρέψουν οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Κω  άμεσα και με ασφάλεια στο σχολείο τους

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

12/9/22

ADVERTORIALS