''Τα συνειδητά ψεύδη και η πολιτική απάτη του κ. Κυρίτση!'' - Άρθρο του Αντιδημάρχου Κω Παναγιώτη Αβρίθη

''Τα συνειδητά ψεύδη και η πολιτική απάτη του κ. Κυρίτση!'' - Άρθρο του Αντιδημάρχου Κω Παναγιώτη Αβρίθη

ΑΡΘΡΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΙΘΗ

Τα συνειδητά ψεύδη και η πολιτική απάτη του κ. Κυρίτση!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η παράταξη του κ. Κυρίτση, της δύναμης οπισθοδρόμησης και εκφοβισμού κάθε άλλης άποψης, πέρα από τα δικά τους πιστεύω, επιδίδεται σ’ ένα αγώνα ανακοινώσεων με μοναδικό σκοπό την παραπλάνηση του Κωακού λαού για το τι πραγματικά συμβαίνει στο νησί μας.

Ξεκίνησαν με το αποτυχημένο σώου που προσπάθησαν να στήσουν στην Κέφαλο, δήθεν για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης, και το μόνο που κατάφεραν είναι να απολογηθούν στο τέλος για όλα όσα δεν έκαναν στα χρόνια της δικής τους διοίκησης.

Από τη μια ο κ. Κυρίτσης έφτασε να ζητήσει συγγνώμη, για μια φορά ακόμη αν και πολύ αργά πλέον, για όσα αδιαφόρησε να κάνει στα τελευταία πέντε χρόνια της θητείας του και από την άλλη παραπονούνται που οι δημότες αναφέρονται απαξιωτικά στα χρόνια της δικής τους διοίκησης.

Μα προκαλούν οι ίδιοι την κοινωνία δείχνοντας πόσο αμετανόητοι είναι.

Ζητούν δήθεν συγγνώμη για τα λάθη και την αδιαφορία τους αλλά η αντίληψη και η σκέψη τους παραμένει η ίδια, δεν αλλάζουν.

Βέβαια αυτό είναι δύσκολο. Πώς να αλλάξει κάποιος μετά από 22 χρόνια στο Δήμο, ακόμα κι αν απαρνηθεί τον εαυτό του δεν μπορεί να το πετύχει.

Το ξέρουν καλά οι ίδιοι, για αυτό και προσπαθούν να ξεγελάσουν τους συνδημότες μας, για άλλη μια φορά.

Αν άκουγε κάθε πολίτης την τοποθέτηση του νέου προέδρου της ΔΕΥΑ Κω, εύκολα θα αντιλαμβανόταν πόσα χρόνια πίσω από την πραγματικότητα βρίσκονται.

Ναι, βρίσκονται πολλά χρόνια πίσω, όταν από τη μια ζητούν συγγνώμη και από την άλλη αναφέρουν με θράσος ότι κάλυψαν τις ανάγκες της Κεφάλου.

Τι νομίζουν δηλαδή, ότι οι συνδημότες μας δεν καταλαβαίνουν;

Δεν φτάνουν μάλιστα οι συγγνώμες αλλά προκαλούν, με την μόνιμη επωδό ότι, ό,τι γίνεται στο νησί είναι δικό τους έργο. Αυτό αποκαλύπτει ότι τελικά ΤΙΠΟΤΑ δεν έκαναν στη δική τους θητεία.

Οι ίδιοι μηδενίζουν ακόμα και το όποιο δικό τους έργο προκειμένου να χτυπήσουν το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και την σημερινή δημοτική αρχή. Κύριοι της μείζονος μειοψηφίας ΕΛΕΟΣ, στους συνδημότες μας μιλάτε που γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες σας. Μην τους υποτιμάτε.

Δεν φτάνουν μάλιστα αυτά, προτρέχουν κιόλας με ανακοινώσεις για τα τέλη σύνδεσης στα νέα αποχετευτικά δίκτυα των χωριών.

Γιατί και εκεί φαίνεται η ανικανότητα τους.

Γιατί ντρέπονται να πουν ότι είχαν συγκρουστεί με κυβέρνηση και Περιφέρεια και όλοι τους χλεύαζαν.

Αντίθετα, ΕΜΕΙΣ, με τη λογική της συνεργασίας πιέσαμε και ΕΜΕΙΣ είμαστε εκ’ των κυρίων συντελεστών της επιτυχίας.

Της τροπολογίας του άρθρου 168 επ. του νόμου 4951/2022 με την οποία απαλλάσσονται των τελών σύνδεσης για τα δίκτυα αποχέτευσης από 1-1-2014. Λησμονούν την παρέμβαση μας στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών όταν είχε επισκεφθεί το Πρωθυπουργικό κλιμάκιο την Κω; Αναρωτήθηκαν γιατί μπήκε αυτή ημερομηνία;

Βεβαίως και δεν αναρωτήθηκαν, διότι αν έλεγαν τον λόγο θα αποδεικνυόταν ότι κάποιοι έτρεξαν για να το επιτύχουν. Να το επιτύχουν για να πάρουν πίσω ακόμα και όσοι κατέβαλαν.

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ασύστολα και αναδεικνύουν την πολιτική απάτη σε κανόνα. Επιβεβαιώνουν έτσι την άποψη του κόσμου που αποδοκιμάζει την πολιτική όταν αναφέρουν ότι οφείλαμε να είχαμε επιστρέψει τα χρήματα πίσω.

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ συνειδητά, διότι γνωρίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν αυτές τις διαδικασίες, το πώς δηλαδή μπορεί να επιστραφούν χρήματα εφόσον έχουν καταβληθεί και από πότε θα ισχύει αυτό.

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ανερυθρίαστα, αφού επαίρονται ότι γνωρίζουν τους νόμους, όταν αποκρύπτουν στον κόσμο ότι η παράδοση των δημοσίων έργων λόγω της οικονομικής κρίσης έχει παραταθεί δια νόμου και κανείς δεν μπορεί να ασκήσει πίεση για το χρόνο εκτέλεσης έργων που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Παρά ταύτα κατηγορούν, με συνειδητά ψεύδη, την δημοτική αρχή.

Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς.

Οι συνδημότες μας και οι συνδημότισσες μας το γνωρίζουν.

Δεν λέμε ψέματα στους συμπολίτες μας.

Δεν αποχωρούμε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάμε σε τραπέζια...

Δυστυχώς για την κοινωνία μας, επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι το προσωπικό τους συμφέρον είναι πάνω απ’ αυτό το οποίο τους έταξε ο λαός και μάλιστα χωρίς καμία προκάλυψη.

Τον πόλεμο της προπαγάνδας τον ξέρουν καλά.

Την μάχη των προβλημάτων του λαού όχι.

Όχι μόνο δεν γνωρίζουν, ούτε ενδιαφέρονται, είναι και φυγόπονοι.

Αυτό είναι το δίλημμα των ημερών.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες μου,

κλείνοντας αυτό το άρθρο ένα έχω να πω.

Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες των λαοπλάνων ανθρώπων.

Σε όλους αυτούς που θεωρούν την καρέκλα του Δήμου ως βαθμίδα για την  κοινωνική τους ανάδειξη, δίχως να ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας.

Να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους αυτούς και αυτές που σπέρνουν μίσος και διχασμό, διότι δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβιώσουν πολιτικά.

Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συντεταγμένα, δημοτική αρχή και δημότες όλοι μαζί, για να στηρίξουμε την πρόοδο της κοινωνίας και του Δήμου μας.

Ενός Δήμου ανοιχτού σε όλους, που ενώνει και δεν χωρίζει τον κόσμο.

Με πραγματικά αισθήματα εκτίμησης σε όλους τους συμπολίτες μας και αγάπης στον τόπο μας.

Παναγιώτης Αβρίθης

Αντιδήμαρχος

ADVERTORIALS