Γιώργος Κοκαλάκης: Παρωδία η χθεσινή συνάντηση

Γιώργος Κοκαλάκης: Παρωδία η χθεσινή συνάντηση

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΟΚΑΛΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟY


«Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο, τον Προέδρο της ΔΕΥΑΚ ΚΩ, τους κάτοικους του Χωριού μας που πάρα το ότι βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου βρήκαν τον χρόνο και είναι σήμερα εδώ, ευχαριστώ επίσης τους επικεφαλής των παρατάξεων που βρίσκονται σήμερα εδώ και όλους του Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και τους Προέδρους Ασφενδιού και Αντιμάχειας.»

Αυτή θα ήταν η εισήγηση μου στην έναρξη της χθεσινής συνάντησης που προκλήθηκε από την Κοινότητα Κέφαλου, με προσκεκλημένους τον Δήμαρχο και τον Προέδρο της ΔΕΥΑΚ με κύριο και αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα υδροδότησης στην Κέφαλο.

Βέβαια αυτό δεν έγινε, γιατί ο ασθμαίνων κύριος Νικηταράς αφού ήρθε καθυστερημένος και κάθισε δίπλα μου, χωρίς καν να με χαιρετήσει, πήρε τον λόγο και άρχισε να μιλάει χωρίς ίχνος σεβασμού (ακόμα και στοιχειωδώς) στους θεσμούς αλλά και στον οικοδεσπότη της συνάντησης που δεν ήταν άλλος από τον Προέδρο της Κοινότητας.

Την ίδια ασέβεια έδειξε και προς τον κόσμο, αφού δε σκέφτηκε καν, να ζητήσει μια συγγνώμη για την αργοπορία του.

Ο δε πανικός και εκνευρισμός του ήταν εμφανής, αφού βρέθηκε σε μια κατάσταση στην οποία ουδέποτε δεν ήθελε ποτέ να βρεθεί και βέβαια γι’ αυτό δεν τόλμησε ο ίδιος να συγκαλέσει μια ανάλογη συνάντηση, αφού ήταν σίγουρος ότι θα βρισκόταν μπροστά στον αγανακτισμένο κόσμο της Κεφάλου.

Οι δε συνεργάτης ειδικός σύμβουλος του κυρίου Νικηταρά φρόντισε να δείξει με τον χειρότερο τρόπο το ήθος και τον σεβασμό του προς τον ομιλητή και Προέδρο και κατάφερε, με τα λεγόμενα του, να προκαλέσει ένταση και εκνευρισμό στους συγχωριανούς μου.

Να υπενθυμίσω στον κύριο ειδικό σύμβουλο ότι είναι τοποθετημένος και έχει ημερομηνία λήξης καθώς και ότι αμείβεται με τα λεφτά όλων των Κώων φορολογουμένων.

Ορθά, θεωρώ, αποκάλεσα παρωδία την χθεσινή συνάντηση, καθώς ο κύριος Νικηταράς που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό και συνεχίζει να κρατάει αυτό το τεχνητό κλίμα έντασης στις μεταξύ μας σχέσεις για να καλύψει την ανυπαρξία του αλλά και την ανικανότητα του να πράξει πραγματικό έργο.

Αυτή την ώρα λοιπόν που υλοποιείται η 13Η τακτική μεικτή συνεδρίαση για το έτος 2022 και πάλι δεν υπάρχει ως θέμα η ενοικίαση της κατοικίας η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί τον ή τους αγροτικούς γιατρούς.

Από τις 18 Οκτωβρίου έχει παρθεί η ομόφωνη απόφαση από το Κοινοτικό συμβούλιο η οποία αναφέρει την θετική άποψη του για την εκ νέου ενοικίαση χώρου.

Αποτέλεσμα αυτή της αδράνειας και ενώ έχω ενημερώσει τηλεφωνικά και την Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών αλλά και τον ίδιο τον κύριο Νικηταρά, κατά την παράδοση της δωρεάς από τους LIONS στο Περιφερικό Αγροτικό Ιατρείο Κέφαλου, είναι ο ένας εκ των δυο αγροτικών γιατρών να αναγκάζεται να διαμένει στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας και η δεύτερη γιατρός να ενοικιάζει οικία και να επιφορτίζεται το οικονομικό αυτό βάρος, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν λάβει κανένα επίδομα.

Χάνεται έτσι το σημαντικό κίνητρο για να έχουμε πάντα στο Χωριό μας αγροτικούς Γιατρούς που είναι αναγκαίοι αν λάβει κανείς υπ’ όψη του την απόσταση του Χωριού μας από το Νοσοκομείο της Κω.

Και πάλι αδράνεια και πάλι πρέπει να βγω να φωνάξω γι’ αυτό και να χρειαστεί να μαζέψω ξανά υπογραφές για να τους αναγκάσω να κάνουν το αυτονόητο.

Τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί για όλη αυτή την κατάσταση που ο κόσμος που παραβρέθηκε στην χθεσινή συνάντηση αναγκάστηκε να βιώσει καθώς και για όλα αυτά που προτείναμε να γίνουν στο Χωριό μας αυτά τα τρία χρόνια και δεν έχουν γίνει.

ADVERTORIALS