Όραμα + Δράση: «Από την εργολαβία, στην απευθείας ανάθεση και στη «σκιά» της απομάκρυνσης των πεύκων»

Όραμα + Δράση: «Από την εργολαβία, στην απευθείας ανάθεση και στη «σκιά» της απομάκρυνσης των πεύκων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

         ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ

«Από την εργολαβία, στην απευθείας ανάθεση και στη «σκιά» της απομάκρυνσης των πεύκων»

-Στις 18/12/2020 ψηφίσαμε(η επικεφαλής μας) στην οικονομική επιτροπή την «Έγκριση μελέτης και λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου: «Αποκατάσταση και ανάδειξη υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου έναντι καφέ «Σιντριβάνι» και «Πρεμιέρα» » (Α.Μ. 48/2020)

Η μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 34.000,00 € του έργου συντάχθηκε και θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κω. Προτάθηκε και ψηφίστηκε ως τρόπος εκτέλεσης του έργου η εργολαβία.

Εν τούτοις καμιά διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του εργολάβου και την υλοποίηση του έργου δεν ξεκίνησε!

- Στις 12/4/2021 το θέμα επανέρχεται στην οικονομική επιτροπή για να εγκρίνει την ανασυνταχθείσα μελέτη: «Αποκατάσταση και ανάδειξη υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου έναντι καφέ «Συντριβάνι» και «Πρεμιέρα» (Α.Μ. 48/2020) και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου με εργολαβία! Η Ιωάννα ξαναψήφισε ΝΑΙ.

Η ανασυνταχθείσα μελέτη του έργου ανά συντάχθηκε και ξαναθεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κω, με μειωμένο προϋπολογισμό. 25.000 € αυτή τη φορά!

Πάλι όμως δεν προχώρησε καμιά διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του εργολάβου!

Αίφνης στις 14/3/2022 μια απόφαση δημάρχου που ακυρώνει δύο αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής και πετάει στην κυριολεξία τα ΝΑΙ μας στον σκουπιδοτενεκέ «κατακυρώνει» την απευθείας ανάθεση του έργου με 31.267,15€ …

Μέχρι και την απευθείας ανάθεση του έργου δεν υπήρξε θέμα απομάκρυνσης των πεύκων. Αντιθέτως η μελέτη που συνέταξε και ανασύνταξε η υπηρεσία ήταν σαφής: «απομάκρυνση των ριζών με προσοχή»!

Το θέμα – εκρίζωση δένδρων ήρθε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , μετά τη διάσταση – δημοσιότητα που πήρε το θέμα, σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση στις 19/4/2022.

Είναι δε τόσο αστεία η απόφαση που ελήφθη καθώς όπως αναφέρεται σε αυτήν : «η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Νο 159/12-04-2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κω, σύμφωνα με την οποία εγκρίνει την ανασυνταχθείσα μελέτη: «Αποκατάσταση και ανάδειξη υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου έναντι καφέ «Συντριβάνι» και «Πρεμιέρα» (Α.Μ. 48/2020) και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου με εργολαβία»

Επικαλείται δηλαδή η πρόεδρος μια απόφαση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ καθώς με απόφαση δημάρχου από τις 14/3/2022 είχε γίνει η απευθείας ανάθεση… Αφήστε που η 159 απόφαση ελήφθη το 2021 και όχι το 2022…

Όλα αυτά (και κυρίως φωτογραφίες, δηλώσεις, ρεπορτάζ, παραστάσεις) για ένα έργο μόλις 25- 30 χιλιάδων ευρώ!

Τα σχόλια περισσεύουν.

Απλά, μετά από 18 μήνες, η απόφαση δημάρχου για απευθείας ανάθεση ακύρωσε δύο αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής.

Η δε ΕΠΖ – απλά- ικανοποίησε το με αρ. πρωτ. 8177/06-04-2022 αίτημα ενός δημότη και «ακύρωσε» τη μελέτη που η υπηρεσία συνέταξε το 2020 και ανασύνταξε το 2021…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

ADVERTORIALS