Χ. Κόκκινος: " Η μπάλα στην.... εξέδρα" η τακτική της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για τις καταπατήσεις και την αυθαίρετη δόμηση στα νησιά μας!

Χ. Κόκκινος: " Η  μπάλα στην.... εξέδρα" η τακτική  της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για τις καταπατήσεις και την αυθαίρετη δόμηση  στα νησιά μας!

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" 
        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

Ρόδος 20 4.22

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  



" Η  μπάλα στην.... εξέδρα" η τακτική  της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για τις καταπατήσεις και την αυθαίρετη δόμηση  στα νησιά μας! 

Η παράνομη και αυθαίρετη δόμηση και οι καταλήψεις δημοσίων χωρών έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα νησιά μας! 
Το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα και το έχουμε ζητήσει δημόσια  την παρέμβαση των αρμοδίων χωρίς αυτό - δυστυχώς - να πραγματοποιείται! 

Η συζήτηση του ανωτέρω θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη καθυστέρηση στην προχθεσινή (18.4.22) συνεδρίαση του.

Σε συνδυασμό με την  πρόταση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου  να περάσει η αρμοδιότητα  στους Δήμους θυμιζει τακτική καθυστέρησεων με την "μπάλα στην εξέδρα"! Επισημαίνουμε  ότι η πρόταση της στηρίχθηκε και  από τους "σταθερά  πρόθυμους" και τους αισθανόμενους ως "συγκυβερνητες"!

Την ώρα που οι δήμοι :
-  των νησιωτικων περιοχών ( ιδιαίτερα των μικρών νησιών) αδυνατούν να εκπληρώσουν υποχρεώσεις τους λόγω υποστελεχωσης και ελλείψεις μέσων,  
- καθυστερούν να εκδώσουν τα πρωτόκολλα  κατεδάφισης και... 
-δεν  ζήτησαν  τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα.... 
η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου του κ. Γ. Χατζημάρκου προτείνει να την αναλαβουν την υποχρέωση τακτοποίησης των αυθαιρεσιων στους δημόσιους χώρους! 

Η πρόταση μας ήταν διαφορετική, ξεκάθαρη και ρεαλιστική! Προβλημάτισε θετικά και αλλά  μέλη του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου αλλά επικράτησε η" παραταξιακη, πειθαρχία"! 

Συγκεκριμένα προτείναμε :

-Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου να ζητήσει από την πολιτεία να αναλάβει την προστασία των δημοσίων χωρών από τους αυθαιρετουντες! Η αρμοδιότητα να συνοδεύεται  από τους ανάλογους οικονομικούς  πόρους που διατίθενται μέχρι τώρα στις Αποκεντρωμενες Διοικήσεις. 

- Οι έλεγχοι από τους Επόπτες Υγείας της Διευθύνσης  Υγείας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου σε καταστήματα  (π.χ. καντίνες που έχουν μετατραπεί σε τεράστια εστιατόρια ή ανεξέλεγκτα  "μπιτσομπαρα")  που  δραστηριοποιούνται  παράνομα και σε αντιθέση με αυτά που αναφέρονται στην άδεια και το διάγραμμα ροής της λειτουργίας και των προϊόντων που παρέχει, να επιβάλλεται ότι προβλέπει η Νομοθεσία!

- Η κυβέρνηση και το σύνολο της οργανωμένης πολιτείας να κινηθούν άμεσα και η νομοθεσία να είναι σαφέστατη και άμεσα εφαρμόσιμη! Καμία ανοχή στα σχέδια παρακμής και τις παρανομίες που καταστρέφουν το περιβάλλον. 

Να γίνει σε όλους τους "πρωτευθυνους" αντιληπτό ότι" κάνοντας τα στραβά μάτια, με την τακτική των  καθυστέρησεων, την..." μπάλα στην εξέδρα " και με " άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"  οι αυθαιρετουντες  θα αποθρασύνονται  και το περιβάλλον θα πληγώνεται καθημερινά! Θυμίζουμε ακόμα ότι η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της είναι εδώ! 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" 
- Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου 
- Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ 

ADVERTORIALS