Λαϊκή Συσπείρωση Κω: Άρνηση της Δημοτικής Αρχής να ικανοποιήσει το αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Κω για τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού

Λαϊκή Συσπείρωση Κω: Άρνηση της Δημοτικής Αρχής να ικανοποιήσει το αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Κω για τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΩ


Με το ξέσπασμα της πανδημίας τα χρόνια γνωστά προβλήματα του Νοσοκομείου Κω οξύνθηκαν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Κω στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών και εργαζομένων που απαιτούν μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες ,με την ανάγκη θωράκισης του Δημοσίου συστήματος υγείας  να έχει επείγοντα χαρακτήρα, η κυβέρνηση της χώρας διαχειρίζεται τις ελλείψεις και την προστασία της υγείας του λαού επικαλούμενη την "ατομική ευθύνη", μειώνοντας τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού , ονομάζοντας προσλήψεις τις μετακινήσεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού ,στεγάζοντας το εμβολιαστικό κέντρο σε στρατιωτική σκηνή , οδηγώντας στην "ζητιανιά"  το νοσοκομείο για να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής οξυγόνου μέσα απο δωρεές, κάνοντας λάστιχο τα πρωτόκολλα ανάλογα τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων .

Η κατάσταση με την υποστελέχωση του Ιπποκράτειου  Νοσοκομείου Κω & ΚΥ είναι πλέον επικίνδυνη. Λείπουν βασικές ιατρικές  ειδικότητες,παραιτούνται γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξουθενωμένο. Αρκετοί συμπολίτες μας,στις ημέρες αυτές που η ακρίβεια κατατρώει το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημα, αναγκάζονται είτε να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές υγείας ,είτε να ταξιδέψουν εκτός νησιού με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Ποιος δεν τα ξέρει αυτά;

Δεν υπάρχει χρόνος για να σπαταλιέται σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων .

Η Λαϊκή Συσπείρωση ,γνωρίζοντας το πλαίσιο διοίκησης του Δήμου, ζήτησε με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω το οποίο είναι το πλέον αρμόδιο για λήψη αποφάσεων ,σε ειδική συνεδρίαση για το πολύ σοβαρό θέμα της Υγείας.

Η άρνηση της Δημοτικής Αρχής να ικανοποιήσει το αίτημα, εκφράζει την ταύτιση της με την πολιτική κατεύθυνση των κομμάτων που την στηρίζουν (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) και έχουν την ευθύνη για το απαράδεκτο και επικίνδυνο σημείο που έχουν φτάσει Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ ,κτίριο και παροχές υγείας ΕΦΚΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ Κω επιμένει στην σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κω με την παρουσία εργατικών σωματείων και φορέων όπως αυτά προτάθηκαν για να :

Αποφασιστούν σειρά δράσεων- ενεργειών  προκειμένου :

 Να απαιτήσει ο δήμος Κω με τον Κωακό λαό και τους εκπροσώπους  φορέων,  την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού της Κω

Να στελεχωθούν με μόνιμες προσλήψεις όλων των ιατρικών και νοσηλευτικών,διοικητικών,βοηθητικών  ειδικοτήτων το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω, το ΚΥ Κω και Αντιμάχειας και ΕΚΑΒ.

Να προμηθευτούν  όλο τον σύγχρονο μηχανολογικό-τεχνολογικό εξοπλισμό το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω, το ΚΥ Κω και Αντιμάχειας.

Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας τα ιατρεία του ΕΦΚΑ Κω (πρώην ΙΚΑ) και να στελεχωθούν με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

Να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας απο τον κρατικο προϋπολογισμό 

Να ανακληθούν όλες οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών.

ADVERTORIALS