Προς: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώ
Κοιν : ΑΝΕΜ , ΑΝΕΚ , ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ, Φορείς τουρισμού Καλύμνου ,Τοπικά ΜΜΕ
Σχετ : Επιστολή σας Α.Π. 1302 / 5.06.2026
Θέμα : Λιμάνι Μαστιχαρίου
Κάλυμνος 14/6/2026
Αξιότιμε Κε Πρόεδρε
Ευχαριστούμε για την από 5/6/26 ενημερωτική επιστολή σας με το τοπογραφικό διάγραμμα με τις βυθομετρήσεις του λιμένα Μαστιχαρίου .
Από την ανάγνωση των βυθομετρήσεων αποδεικνύεται η ορθότητα των αναφερομένων στην από 19/4/26 επιστολή μας : το λιμάνι είναι επικίνδυνο και εγκυμονεί κινδύνους προσάραξης στα πλοία που προσεγγίζουν , ακόμη και στα μικρότερα!
Οι πλοίαρχοι των μικρών πλοίων που εξακολουθούν να προσεγγίζουν έχουν πλέον υιοθετήσει την πάγια τακτική να αποφεύγουν το ταξίδι όταν το δελτίο καιρού είναι πάνω από 5 μποφόρ. Σημειωτέον ότι τα σκάφη αυτά σταμάταγαν σε καιρικές συνθήκες από 7 μποφόρ και άνω. Η κατάσταση αυτή δυναμιτίζει τον τουρισμό της Καλύμνου γιατί χάνονται πτήσεις από πελάτες είτε αναγκάζονται σε υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις στην Κώ.
Το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ πρόκειται να επανεκκινήσει τα δρομολόγια του την ερχόμενη εβδομάδα με μεγάλο ρίσκο και με σημαντικούς καιρικούς περιορισμούς.
Όπως αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα παραμένει και ο κίνδυνος ναυτικού ατυχήματος ελλοχεύει.
Εννοείται ότι τα τουριστικά ημερόπλοια που λειτουργούσαν από το Μαστιχάρι έχουν παροπλισθεί είτε έχουν αλλάξει τις εκδρομές με μεγάλες οικονομικές (αρνητικές) συνέπειες .
Ειχαμε ενημέρωση ότι οι διαδικασίες εκβάθυνσης ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν εδώ και 20 ημέρες. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ξαφνικά πάγωσε το θέμα. Η αποστολή του βυθομετρικού χάρτη δεν μπορεί να μεταθέτει τις ευθύνες από το Λιμενικό Ταμείο προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες . Το Λιμενικό Ταμείο είναι υπεύθυνο και αρμόδιο να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση του προβλήματος.
Για άλλη μια φορά σας κάνουμε έκκληση να επισπεύσετε τις διαδικασίες για την εκβάθυνση!! Η διακίνηση από το Μαστιχάρι αυξάνει και παράλληλα ο κίνδυνος.
Με Εκτίμηση
Βασίλειος Ψαρομπάς
Στην υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος που είχε διαπιστωθεί στη Μαρίνα της Κω αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην εκπομπή «Face to Face» του Kosnews24.
Για τη συνοχή της Δημοτικής Αρχής και την πορεία προς τις εκλογές του 2028 μίλησε ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, στην εκπομπή «Face to Face» του Kosnews24.
Την ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών από τον Δήμο Κω για τη μετεγκατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας και την ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου όπου στεγάζεται ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Γιωργαλλής
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας