Γ. Κρητικός: Ίδρυση 2 Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων στα νησιά της Ρόδου και της Σύρου

Γ. Κρητικός: Ίδρυση 2 Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων στα νησιά της Ρόδου και της Σύρου

Η δήλωση του κ. Ιωάννη Π. Κρητικού
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοπόρα και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση!


Το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση 2 Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.) στα νησιά της Ρόδου και της Σύρου.


Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα λειτουργούν έξι Π.ΕΠΑ.Λ.


Στα σχολεία αυτά λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της οικονομίας σε επαγγελματικά προσόντα κατά τον ορισμό ειδικοτήτων και την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, προβλέπονται νέες μεθοδολογίες, κριτήρια ποιότητας σε πόρους και διαδικασίες.


Οι νέες μέθοδοι, οι αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης που θα δημιουργηθούν εντός των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα στις νέες απαιτήσεις καθώς και η συνεχής παρακολούθηση, αξιολόγηση και επανατροφοδότηση του συστήματος, αναμένεται να συμβάλουν στη συνολική προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην περιοχή μας. Για την υλοποίηση των καινοτομιών αυτών, προβλέπεται σημαντική χρηματοδότηση και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη για τη στήριξή του, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Βούτσινο για την εμπιστοσύνη του και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την αμέριστη συμπαράστασή του στη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Με την ίδρυση των δύο αυτών Π.ΕΠΑ.Λ. δίνουμε στις νέες και τους νέους του τόπου μας επιλογές με προοπτικές, που ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις, τις κλίσεις και τις επιθυμίες τους και που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας μας.

Συνεχίζουμε μόνο #μπροστά!

ADVERTORIALS