ΚΚΕ Κω: Προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις της ηγεσίας του Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κω

ΚΚΕ Κω: Προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις της ηγεσίας του Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κω

Δελτίο Τύπου

Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κω του ΚΚΕ

Με αφορμή τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κω

Τελείως προκλητικές και απαράδεκτές οι δηλώσεις της ηγεσίας του Υπ. Υγείας που είδε το Νοσοκομείο Κω , με τις πασίγνωστες χρόνιες και επικίνδυνες ελλείψεις, να έχει επαρκή κάλυψη !

Η ηγεσία του υπουργείου της κυβέρνησης ΝΔ , που βρέθηκε στο νησί, πρωτίστως για να ευχαριστήσει φαρμακοβιομηχανία για μια δωρεά (!), φέρνει τεράστια ευθύνη για την κατάντια του Δημοσίου συστήματος Υγείας συνολικότερα. Ειδικότερα όμως και σύμφωνα με τις δηλώσεις της ομολογεί πως δεν πρόκειται να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ενισχύσει με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και την παροχή  απαραίτητου εξοπλισμού το Νοσοκομείο Κω, για να πάψει ο λαός της Ιπποκρατικής Κω να ζει με την αγωνία μην τυχόν συμβεί κάτι σοβαρό στην υγειά του.

Αν σήμερα ,μετά από δύο χρόνια πανδημίας, έχοντας εγκαταλείψει υγειονομικούς και κατοίκους στην " τύχη " της ατομικής ευθύνης ,χωρίς πνευμονολογο ,χωρίς κλιμάκιο ΕΟΔΥ για τον απαραίτητο έλεγχο του πληθυσμού για Covid,με ελάχιστο και εξαντλημένο ιατρικο- νοσηλευτικό  προσωπικό και το ΚΥ Αντιμάχειας σε υπολειτουργία, το "νέο ΕΣΥ" που σκιαγράφησε ως λύση δεν είναι τιποτα άλλο παρά η αποθέωση της εμπορευματοποίησης,της πλήρους παράδοσης των σημερινών δημόσιων δομών στην υπηρεσία μεγαλοεπιχειρηματιών στην υγεία και στο φάρμακο.

Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ να αφήσει κατά μέρος τις μεγαλοστομίες και τα ψέματα και να προχωρήσει άμεσα στην θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με συγκεκριμένα μέτρα.

Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών , νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών σε Νοσοκομείο και ΚΥ Κω και Αντιμάχειας όλων των ειδικοτήτων.

Να επαναλειτουργήσουν τα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ στο Πλατάνι, ενταγμένα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Να συσταθούν συνεργεία του ΕΟΔΥ για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε κατοίκους, εργαζόμενους κι επισκέπτες.

Να διασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η παροχή όλου του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση

Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας υγείας εργαζομένων στους χώρους δουλειάς,στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Κω να γυρίσει την πλάτη του σε όλους αυτούς που με τις κυβερνήσεις τους χρόνια τον κοροϊδεύουν πως τάχα θα τον σώσουν και  να αντιδράσει δυναμικά με τα σωματεία και συλλόγους για να διεκδικήσει και να επιβάλλει με τους αγώνες του τα δίκαια αιτήματα του. 

4/3/22

ADVERTORIALS