Η συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας με τον Έπαρχο Κω - Νισύρου! Οι προτάσεις του κ. Καμπανή για την βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Κω

Η συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας με τον Έπαρχο Κω - Νισύρου! Οι προτάσεις του κ. Καμπανή για την βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Κω


Χθες 02 Μαρτίου 2022 επισκέφτηκε τον Έπαρχο Κω-Νισύρου Ιωάννη Καμπανή, στο κτίριο του Διοικητηρίου, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα. Την αναπληρώτρια Υπουργό συνόδευαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, η Διευθύντρια και ο Σύμβουλος του γραφείου της Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη και Σπυρίδων Κουρέας. Βουλευτές Δωδεκανήσου και ο Διοικητή του νοσοκομείου της Κω.


Ο Έπαρχος κατέθεσε μεταξύ των άλλων και τις παρακάτω προτάσεις που θεωρεί αναγκαίες για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το δημόσιο σύστημα υγείας.

1. Θεωρείται επιτακτική και αναγκαία η στελέχωση και ο εξοπλισμός του υπάρχοντος νοσοκομείου καθώς και η ανεύρεση επιπλέον κινήτρων προσέλκυσης ιατρο  νοσηλευτικού προσωπικού.


2. Αναθεώρηση - επικαιροποίηση οργανισμού υπάρχοντος Νοσοκομείου.


3. Το Περιφερειακό ιατρείο Αντιμάχειας το οποίο στεγάζεται σε ένα εξαιρετικό κτίριο, να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Με την άμεση εκπόνηση οργανισμού όπου θα προβλέπονται βασικές ειδικότητες και νοσηλευτικό προσωπικού. Η δημιουργία παραρτήματος σταθμού ΕΚΑΒ σε μόνιμη βάση για την εξυπηρέτηση των περίπου 10.000 κατοίκων και πολλαπλάσιων την θερινή περίοδο.

4. Η μετατροπή του ΙΚΑ σε αστικού τύπου Κέντρο Υγείας.

5. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι το Νοσοκομείο Κω «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στο κέντρο της πόλης, χωροταξικά και κτιριακά έχει κλείσει τον κύκλο του εδώ και τριάντα χρόνια, επομένως κρίνεται επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου 100 ως 120 κλινών στο χώρο όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες σας κρίνουν ιδανικό.

6. Δημιουργία Σχολής Νοσηλευτικής με ότι αξία αντιλαμβάνεστε έχει για το ακριτικό νησί μας, πατρίδα του Ιπποκράτη.

7. Δημιουργία ΥΠΕ νήσων Αιγαίου με έδρα ενδεχομένως την Ρόδο με αποκέντρωση υπηρεσιών.

8. ΠΑΓΙΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Σήμερα 3 Μαρτίου 2022 θα εξακολουθήσουν συναντήσεις εργασίας από το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας παρουσίας και του Υπουργού Θάνου Πλεύρη στο νοσοκομείο Γ.Ν.-Κ.Υ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

IMG_7748.jpg

εικόνα_Viber_2022-03-02_21-46ε-15-701.jpg

ADVERTORIALS