Δύναμη Αλλαγής για το νέο νοσοκομείο Κω : Φθηνοί άνθρωποι, φθηνή προπαγάνδα

Δύναμη Αλλαγής για το νέο νοσοκομείο Κω : Φθηνοί άνθρωποι, φθηνή προπαγάνδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ‘’ Φθηνοί άνθρωποι, φθηνή προπαγάνδα.’’

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’Κανένας πολίτης της Κω δεν μπορεί να διαφωνεί με την ανάγκη κατασκευής νέου νοσοκομείου.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αποδεχθεί και την φθηνή προπαγάνδα, φθηνών ανθρώπων. Γιατί για αυτό πρόκειται.

Ένας κυβερνητικός βουλευτής που κυνηγάει ψήφους και ένας Δήμαρχος που τρέχει λαχανιασμένος πίσω του, για τον ίδιο σκοπό.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα.

Ξεκίνησαν να φωτογραφίζονται σε οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου στο Λινοπότι, όπου υποτίθεται ότι θα έφτιαχναν το νοσοκομείο,  το οποίο όμως ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όταν κατάλαβαν ότι τους πήραν όλοι χαμπάρι, επέλεξαν τη λύση της παραχώρησης στο Υπουργείο Υγείας του οικοπέδου που ανήκει στο Δήμο, στο οποίο όμως θα έπρεπε ήδη να έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Δικαίου, ένα έργο που βρήκαν έτοιμο , ενταγμένο σε πρόγραμμα και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ακύρωσαν το έργο του κλειστού γυμναστηρίου και δεν θα γίνει και ποτέ το νοσοκομείο.

Γιατί πολύ απλά, όλα τα έχουν κάνει λάθος.

Γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρονται για να φτιάξουν ένα νέο νοσοκομείο αλλά μόνο για να ‘’δουλέψουν’’ τους  Κώους θεωρώντας τους “ιθαγενείς’’.

 Όπως δεν ενδιαφέρονται για να στελεχώσουν το ήδη υπάρχον νοσοκομείο που είναι χωρίς γιατρούς.

Όπως δεν ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του ΕΟΔΥ στην Κω και για το ότι οι γονείς των σχολείων του τριγώνου δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία γιατί δεν αντέχουν οικονομικά το κόστος των tests και τη κοροϊδία.

Στις 28 Ιανουαρίου του 2021, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε δήλωνε στην εφημερίδα ‘’ Σταθμός’’, ότι μέσα στο επόμενο 15θήμερο θα είχε ολοκληρωθεί ο φάκελος για το νέο Νοσοκομείο τον οποίο θα παρουσίαζαν στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Τι από όλα αυτά έγινε; ΤΙΠΟΤΑ

Ο κυβερνητικός βουλευτής στην ίδια εφημερίδα, στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 δήλωνε ότι ‘’Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες από την ΚΤΥΠ Α.Ε. για να μπορεί μετά να χρηματοδοτηθεί” .

Τι από όλα αυτά έγινε; ΤΙΠΟΤΑ.

Και στη μέση ένας θλιβερός και μοιραίος για την Κω άνθρωπος, που παριστάνει το Δήμαρχο και μετά από τρία χρόνια απραξίας προσπαθεί να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αν ήταν στοιχειωδώς σοβαροί θα έπρεπε:

-Να υπάρξει βαθμολόγηση από τεχνικούς και επιστήμονες για την καταλληλότητα των τριών διαθέσιμων χώρων. Υπενθυμίζουμε στους υπαλληλοποιημένους ‘’αριστερούς’’ της δημοτικής αρχής ότι η μελέτη σκοπιμότητας που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση κατέληγε ότι καταλληλότερος χώρος  για την ανέγερση νέου νοσοκομείου είναι ο χώρος που είχε προτείνει και η δημοτική αρχή Κυρίτση, το οικόπεδο που έγινε δωρεά από τον αείμνηστο Μιχάλη Κουγιουμτζή

-Αφού επιλεγεί το οικόπεδο, θα έπρεπε να υπάρξει δέσμευση για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζουμε την πρόταση του Γιώργου Κυρίτση προς τη δημοτική αρχή από τον περασμένο Φεβρουάριο, να αναλάβει ο Δήμος Κω τη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου  εφόσον υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας  και εγγραφή του έργου στον προϋπολογισμό του Κράτους ή σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για τη χρηματοδότηση του έργου.

Εφόσον δεν έγιναν, πρέπει να βρουν ένα νέο αφήγημα, και το βρήκαν: το έργο θα το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Περιμένουμε λοιπόν από την Περιφέρεια που είχε, τέσσερα χρόνια πριν, αναλάβει και την επισκευή των εκκλησιών από το σεισμό, να ανακοινώσει την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Με πράξεις, με δέσμευση ποσού.

Και περιμένουμε από τον κ.Νικηταρά που παριστάνει το Δήμαρχο, αφού ‘’κατασκευάσει’’ το νοσοκομείο, να κατασκευάσει και το κλειστό γυμναστήριο Δικαίου, που ως έργο το βρήκε ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα ο κ.Νικηταράς είναι στον τρίτο χρόνο της θητείας του, και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Είναι ανύπαρκτος, όπως ανύπαρκτη είναι και η μικρή αυτή ομάδα που διοικεί το Δήμο και μικραίνει κάθε μέρα την Κω.

Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν την Κω πίσω, πρέπει να φύγουν.

Και κάτι τελευταίο: ο Γιώργος Κυρίτσης και η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν πιέζονται, δεν εκβιάζονται, δεν φοβούνται.

Και αυτό αφορά όσους συμπεριφέρονται ως στρατοδίκες στο δημοτικό συμβούλιο ( έχοντας βέβαια και τις ανάλογες καταβολές)’’.

 

ADVERTORIALS