Μαρία Παπαζαχαρίου : Η αβάσταχτη ελαφρότητα της δημοσκοπικής δημοκρατίας - Η επιλογή του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου είναι αυτονόητη.

Μαρία Παπαζαχαρίου : Η αβάσταχτη ελαφρότητα της δημοσκοπικής δημοκρατίας -  Η επιλογή του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου είναι αυτονόητη.

Αρθρο της Μαρίας Παπαζαχαρίου

Μαρία Παπαζαχαρίου : Η αβάσταχτη ελαφρότητα της δημοσκοπικής δημοκρατίας -  Η επιλογή του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου είναι αυτονόητη.

Εθισμένοι στον προστατευτισμό και εξαρτημένοι από το πελατειακό κράτος οι πολίτες , έχουν διαγράψει από το λογισμικό τους την εφαρμογή, κοινωνική δικαιοσύνη. 

Η αντίληψη για την κοινωνικότητα περιορίστηκε στις εντυπώσεις που προκαλεί η συχνή έκθεση στα ΜΜΕ ή στα κοινωνικά δίκτυα , με αφορμές που δεν αξιολογούνται με κίνητρο το δημόσιο συμφέρον ή την διάκριση, αλλά την εικονική πραγματικότητα της αποδοχής που ενισχύουν οι καταχωρήσεις και τα λάικ του κάθε στρατευμένου από τους λιντερ  ινφλουενσερ. 

Μια αντίληψη που ευτελίζει την έννοια της κοινωνίας των πολιτών και την μεταλλάσσει διαιρώντας την σε  καταναλωτικό κοινό ανά κατηγορία προϊόντος. 

Η δυσανεξία για την αλήθεια, ανάλογα τον τοξικό μύθο που αδιάκριτα καταναλώσαμε για να υποδυθούμε τον ρόλο που επινοήσαν τα συμφέροντα που τον υπαγορεύουν, έγινε αυτοάνοσο που επιτίθεται στην δημοκρατία. 

Η έννοια της «πόλις» σειρικνώθηκε στο περιθώριο των αναπτυξιακών «ότι νάναι» πρότζεκτ, της  ανούσιας προβολής και διαφήμισης, καθώς και  των ακριβοπληρωμένων  διαχειριστών του δημόσιου βίου. 

Όσοι με κυνισμό αναπαράγουν τον παραλογισμό και τον φόβο απλώς εκβιάζουν την κοινωνία, ώστε να υποδουλωθεί στα κελεύσματά του τυράννου που αντιστρατεύεται την συνοχή της. 

Το πρώτο πολιτικό δίδαγμα που εμπέδωσα, περνώντας την δοκιμασία , πλέοντας τις συμπληγάδες μεταξύ της Σκύλας και Χάρυβδης , δηλαδή της αφοσίωσης σε αξίες και αρχές δημοκρατικές και της ραδιούργας ιδιοτέλειας, ήταν ξεκάθαρο. Το δημοκρατικό δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας, της συμμετοχής στα κοινά  και της  έκφρασης  άποψης , τα κατακτάς με σεβασμό στους θεσμούς, συνέπεια και ανιδιοτέλεια. 

Όσοι εγκατέλειψαν την πίστη στην ιδεολογία και ακολούθησαν μεροληπτικά τον όχλο των μηχανισμών , υπερασπίζονται αυτοκαταστροφικά την απαξίωση ανθρώπων και θεσμών, χειραγωγώντας με  τις προκαθορισμένες  μετρήσεις της κοινής γνώμης, την λαϊκή βούληση. 

Η αλληλεπίδραση της απολίτικης διαδικτυακής και τηλεοπτικής  μπούρδας, είναι σαφώς ο αντικατοπτρισμός του επιπέδου του πολιτικού μας στοχασμού 

Ξεπούλησαν χρόνια τώρα φύκια για μεταξωτές κορδέλες αποκομίζοντας κέρδη οικονομικά και πολιτικά, διαπλέκοντας  την κοινωνία σε παιγνίδια εξουσίας και ολέθριους συμβιβασμούς. 

Οι ύποπτα κατασκευασμένες πλειοψηφίες  για τις προτιμήσεις  των πολιτών που διαμορφώνουν οι «πιστοποιημένες» δημοσκοπικές , πλασάρουν προϊόντα πολιτικής κατανάλωσης , αμφιβόλου ποιότητας όπως προκύπτει από το  αποτέλεσμα κάθε φορά και από  την ζημιά που προκαλείται στην συνοχή της κοινωνίας . 

Αυτό πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει το καράβι , κτυπώντας τα ύφαλα στην ξέρα της διαπλεκόμενης δημοσκοπικής έρευνας. 

Μην ενστερνίζεστε λοιπόν απόψεις μετρημένες σε χαλκεία. Εμπιστευτείτε αυτό που σας υπαγορεύει η αλήθεια του ήθους κάθε αυθεντικού σοσιαλδημοκράτη.  

Η αξία της σοσιαλδημοκρατίας έγκειται στην παραδοχή της αλήθειας και στην προσπάθεια αποκατάστασης της από την κακοποίηση που υπέστη  από τις σκοπιμότητες, όσων διαβρώνουν την συλλογική μας συνείδηση, πλασάροντας ως πολιτικό προϊόν το βόλεμα, με εκπτωτική αξιών,  θέσεις «πελάτη» του κράτους.  Όσων αντιλαμβάνονται ως αναλώσιμες , τις αξίες της ισονομίας και του κράτους δικαίου. 

Αναβάθμιση τώρα της εφαρμογής επεξεργασίας χαλκευμένων ειδήσεων και σχολιασμών, με προειδοποίηση κινδύνου λοβοτομής στο ενδεχόμενο αποδοχής. 

Την Κυριακή η κρίση των πολιτών θα καθορίσει την κατεύθυνση της προόδου και αν η κοινωνία μπορεί να αναλάβει την ευθύνη στον έλεγχο της ανάπτυξης .     

Η επιλογή του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου είναι αυτονόητη.  

Γιατί καταθέτει κυβερνητική πρόταση στην κοινωνία που διασφαλίζει μια αυτόνομη , κινηματική , καινοτόμα προοδευτική πορεία, που θα μας λυτρώσει από την μιζέρια του παραγοντισμού και τις εξαρτήσεις  από όσους εκβιάζουν την δημοκρατία μας, δεξιά κι αριστερά. 

Γιατί έχει λαϊκό έρεισμα και σεβασμό στην άποψή σου. Πάμε μπροστά με έναν ηγέτη σοσιαλιστή, ακηδεμόνευτο, να συναντήσουμε τα προοδευτικά κινήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης της πράσινης ανάπτυξης , της πολιτικής που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. 

ADVERTORIALS