Δήλωση εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα εγκαίνια του ΠΡΟΚΕΚΑ στη Κω

Δήλωση  εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα εγκαίνια του ΠΡΟΚΕΚΑ στη Κω

Δήλωση

εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα εγκαίνια του ΠΡΟΚΕΚΑ

Μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που ανέφερε ότι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου, Χίου, Λέσβου, Λέρου, Κω και Ορεστιάδας θα οδηγούνταν αναγκαστικά, στο εξής, όλοι οι ξεριζωμένοι που έχουν έρθει στη χώρα μας και ζητούν άσυλο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται, ήδη στην ενδοχώρα,η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να «μαζέψει τα αμάζευτα»

Ωστόσο ούτε η ενοχή της ξεπλένεται, ούτεη προσήλωσή της κρύβεται στην πολιτική που και η προηγούμενη εφάρμοσε, αυτή δλδ που συνεχώς οξύνει τους ανταγωνισμούς ,βάζει σε κίνδυνο την σταθερότητα στην περιοχή, σκορπά την φτώχεια, δημιουργεί την προσφυγιά και μετατρέπει τα νησιά μας σε φυλακές.

Άλλωστε για αυτό και τα εγκαίνια των γιγαντιαίων διαστάσεων ΠΡΟΚΕΚΑ αύριο που  δεν χτίστηκε για να μείνει άδειο.

Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες όλων αυτών που έβαλαν πλάτη για να φτάσουμε εδώμε όχημα τη Συμφωνία με την Τουρκία και τις Συνθήκες του Δουβλίνου.

Η άποψη που λέει όχι ΠΡΟΚΕΚΑ στην Κω γιατί χαλάει την «τουριστική βιτρίνα» ή καλύτερα κλειστή για να «μην φαίνονται τα μιάσματα»! είναι το ίδιο απάνθρωπη και αποκρουστική με αυτήν που λέει ότι η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ είναι σωστή και πρέπει να εφαρμόζεται ακόμα και αν καταλύει το δικαίωμα ασύλου,εγκλωβίζει πρόσφυγες-μετανάστες, οξύνει αντί να λύνει ζητήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και βιοπαλαιστές να μην κλείσουν τα μάτια στην βαρβαρότητα.

Να δυναμώσουν τον αγώνα τους με τα σωματεία ,φορείς και συλλόγους για:

Να μην λειτουργήσει κανένα ΚΥΤ στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.

Κική Μακρή

Δημοτική Σύμβουλος Δ Κω

Επικεφαλής                                                                                                     26/11/21

ADVERTORIALS