Δύναμη Αλλαγής για Θερμά: Μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή, ένας Δήμαρχος που λέει ψέματα και μια αναπτυξιακή που σύντομα θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας

Δύναμη Αλλαγής για Θερμά: Μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή, ένας Δήμαρχος που λέει ψέματα και μια αναπτυξιακή που σύντομα θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή, ένας Δήμαρχος που λέει ψέματα και μια αναπτυξιακή που σύντομα θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας.”

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Ο κ.Νικηταράς έχει αποδείξει ότι ψεύδεται σε κάθε δημόσια τοποθέτηση και εμφάνιση του.

Το επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για τα Θερμά.

Μια συνέντευξη με μήνυμα το απόλυτο τίποτα. Υποτίθεται ότι έγινε για την αξιοποίηση των Θερμών αλλά κανείς δεν είπε πως, με ποιο σχήμα, με ποιους πόρους και με βάση ποιο θεσμικό πλαίσιο θα αξιοποιηθούν.

Το μόνο που θα κάνουν είναι να κατασπαταλήσουν χρήματα με τη μέθοδο των προγραμματικών συμβάσεων και βραχίονα τον αναπτυξιακό οργανισμό, που είναι δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας.

Ο κ.Νικηταράς, που παριστάνει το Δήμαρχο, είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι την περίοδο 2014-2019 δεν έγινε τίποτα για τα Θερμά.

Να του υπενθυμίσουμε ότι αυτό που παρέδωσε ο ίδιος, ως Αντιδήμαρχος, ήταν ένα βομβαρδισμένο τοπίο.

Να του υπενθυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Κυρίτση προχώρησε:

- στην εκπόνηση και ολοκλήρωση τοπογραφικών και μελετών τεχνικών χαρακτηριστικών,

-συμπλήρωσε το φάκελο της αίτησης για την αναγνώριση των Θερμών ως πιστοποιημένης ιαματικής πηγής με βάση τα στοιχεία που επισημάνθηκαν, ως ελλείψεις, από τις αρμόδιες υπηρεσίες

-προχώρησε σε συνεργασία και είχε τη στήριξη σε όλη την προσπάθεια πιστοποίησης του Συνδέσμου Δήμων με Ιαματικές Πηγές.

Η αναγνώριση των Θερμών ως πιστοποιημένης ιαματικής πηγής, έγινε το Φεβρουάριο του 2018, την εποχή που ο κ.Νικηταράς ήταν κρυμμένος ... ( εκεί που θα καταλήξει ξανά μετά τις εκλογές).

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο θεσμικό κενό ενώ είναι άγνωστη η κατεύθυνση που θα έχει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει ότι και αύριο το πρωί δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία αξιοποίησης. Αυτό λίγο όμως ενδιαφέρει την πιο ανίκανη δημοτική αρχή που πέρασε ποτέ από την Κω, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουν οι προγραμματικές συμβάσεις που κανείς δε μας είπε πόσο θα κοστίσουν.

Ο κ.Νικηταράς άλλωστε είναι ο πρώτος Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα που έδωσε χρήματα του Δήμου για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επί πληρωμή...όταν στη Ρόδο και σε άλλες πόλεις λειτουργούν δεκάδες μεταπτυχιακά τμήματα χωρίς οι Δήμοι να δίνουν ούτε ένα ευρώ.

Είναι επίσης ο μοναδικός δήμαρχος που δεν έχει κάνει απολογισμό ενώ έχει συμπληρώσει σχεδόν 2,5 χρόνια θητείας

Γιατί πολύ απλά, δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα.’’

ADVERTORIALS