Περιοδεία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στην Π.Ε. Καλύμνου

Περιοδεία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στην Π.Ε. Καλύμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Περιοδεία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στην Π.Ε. Καλύμνου

Τελευταίος σταθμός το νησί της Καλύμνου

 

Στην Κάλυμνο παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Ευστρατίου, στο πλαίσιο ενός κύκλου επισκέψεών του στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, κατά την οποία είχαν προηγήθηκαν τα νησιά των Λειψών και της Αστυπάλαιας, προκειμένου να επιβλέψει τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στα νησιά.

Σειρά επαφών πραγματοποίησε ο κ. Ευστρατίου στην Κάλυμνο, από κοινού με τον με τον Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κ. Μανώλη Μουσελλή, ξεκινώντας με την ομάδα διάσωσης της Καλύμνου, κατά την οποία έθεσαν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης από την ΕΜΑΚ.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καλυμνίων, όπου είχαν συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Διακομιχάλη.

Ακολούθησε επίσκεψη στο 1ο δημοτικό σχολείο της πόλεως Καλύμνου, το οποίο κατασκευάστηκε από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και ήδη βρίσκεται στο 2ο έτος λειτουργίας του. Αμέσως μετά, επισκέφθηκαν τον βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης Καλυμνίων, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα, επίσης από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας.

Η επίσκεψη του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στο νησί της Καλύμνου έκλεισε με σύσκεψη εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο με την Διοικήτρια, κ. Κατερίνα Εμμανουήλ και στην οποία καταγράφηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τη νέα διοίκηση.

Τα μηνύματα από όλα τα νησιά-σταθμούς της περιοδείας του κ. Ευστρατίου για την πορεία του Τουρισμού ήταν περισσότερο από ενθαρρυντικά, αφού η τουριστική περίοδος εκτυλίσσεται ομαλά, παρά το δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώνει η πανδημία, με εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο δαπάνης ανά ταξίδι.

 

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS