Δήμος Κω: Τρικυμία εν κρανίω για τον κ. Κυρίτση

Δήμος Κω: Τρικυμία εν κρανίω για τον κ. Κυρίτση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρικυμία εν κρανίω για τον κ. Κυρίτση

Επαναλαμβάνοντας οκ. Κυρίτσης εδώ και δύο χρόνια το ίδιο ερώτημα προς τον εαυτό του, «που πήγαν τα λεφτά;», τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή «ο θησαυρός» σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Αθηνών (https://www.protothema.gr/greece/article/921383/arpaxan-thisauro-apo-to-spiti-proin-dimarhou-stin-ko )τον οποίο άρπαξαναπό το προσωπικό του χρηματοκιβώτιο την 1η Σεπτεμβρίου 2019, δηλαδή την ημέρα που παρέδωσε ως Δήμαρχος, εξηγεί την εμμονή του στα ίδια ερωτήματα, αν και αποφεύγει να απαντήσει ο ίδιος στα ερωτήματα που δημιούργησε στους συνδημότες μας αυτή η υπόθεση.

Ως δημόσιο πρόσωπο, που άσκησε διοίκηση ως δήμαρχος επί 9 έτη, οφείλει να μιλήσει για αυτά που επιμελώς αποφεύγει.

  • Να μιλήσει για το γεγονός ότι έγινε πρώτο θέμα ο Δήμος Κω επί των ημερών του στα πανελλήνια ΜΜΕ, ως προς την κατασπατάληση χρημάτων, όταν διέθεσε 195.000 ευρώ για τα λουλουδάκια στη Βασιλέως Γεωργίου.
  • Αλλά και για το μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου που στοίχισε το ράβε ξήλωνε του τοιχίου στον ίδιο δρόμο, παρά τις αντίθετες φωνές και τις επισημάνσεις πολλών συνδημοτών μας τότε.
  • Για το πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος τότε το δημοτικό χρήμα, τον ιδρώτα και τον κόπο των Κώων , θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο ολόκληρο.

Ας μην προκαλεί λοιπόν!

Όσον αφορά στην αναφορά του στους ειδικούς συνεργάτες του νυν Δημάρχου, όλοι γνωρίζουν ότι προβλέπονται από τη νομοθεσία, ο αριθμός και η αμοιβή τους.

Αποτελεί πρόβλεψη του νομοθέτη, προκειμένου να καλυφθεί εν μέρει η υποστελέχωση των Δήμων, αφού όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια γίνονται ελάχιστες προσλήψεις ενώ αποχωρούν συνεχώς υπάλληλοι με συνταξιοδότηση ή μετακίνηση σε άλλες υπηρεσίες.

Οι συνεργάτες του Δημάρχου, στους οποίους αναφέρεται, είναι επιστήμονες που στηρίζουν τη λειτουργία των αποδυναμωμένων υπηρεσιών αλλά και νέους τομείς δράσεις του Δήμου (πχ την ίδρυση Μεταπτυχιακού Τμήματος στην Κω), που συντάσσουν μελέτες εκατομμυρίων ευρώ, προς όφελος του Δήμου.

Όπως για παράδειγμα στον τουριστικό τομέα, όπου για πρώτη φορά ο Δήμος διαθέτει εξειδικευμένο στέλεχος αποκλειστικά για την προβολή και διαφήμιση της Κω.

Ο κ. Κυρίτσης δεν αξιοποίησε τους ειδικούς συνεργάτες που διέθετε γιατί αδιαφορούσε για το Δήμο και την εξέλιξή του.

Στην τελευταία θητεία του κυριάρχησε, όπως καταμαρτυρούν οι συνδημότες μας, η αδράνεια και η καλοπέραση.

Από τη δική του περίοδο,ας δημοσιοποιήσει έστω και μία μελέτη, που να φέρει την υπογραφή δικών του συνεργατών. Αντί για την επιστημονική αξιοποίησή τους, σύμφωνα με το γνωστικό αντικείμενο τους, τους κράτησε καθηλωμένους.

 

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, όπως και οι εκφραστές τους.

Τώρα ο Δήμος Κω λειτουργεί με νέους στόχους, για την ανάπτυξη του τόπου μας και την συνολική πρόοδο της κοινωνίας μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS