Έργο Πνοής - Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση και την επέκταση του βιολογικού της πόλης της Κω

Έργο Πνοής - Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση και την επέκταση του βιολογικού της πόλης της Κω

Χρόνος ολοκλήρωσης εργασιών 15 μήνες

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12.30 υπογράφηκε μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ  Κ. Ζαχαρού και της μειοδότριας εταιρείας, η σύμβαση κατασκευής του έργου "Αναβάθμιση και επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων πόλεως Κω με σκοπό την αύξηση της επαναχρησιμοποιούμενης εκροής για επωφελείς χρήσεις".

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑ Κω και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑΚ ΚΩ, Πέτρο Λιοδάκη το έργο  περιλαμβάνει:

- Την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) που λειτουργεί από το 1991

- Την αποκατάσταση των ζημιών της υφιστάμενης ΕΕΛ, οι οποίες προκλήθηκαν στις δεξαμενές από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017

- την επέκταση της υφιστάμενης ΕΕΛ στην τελική φάση για 65700 Ι.Κ όπως προβλέπεται στην εγκεκριμένη ΑΕΠΟ του έργου (κατασκευή δύο δεξαμενών αερισμού, δύο δεξαμενών καθίζησης και δύο δεξαμενών τριτοβάθμιας επεξεργασίας).

Ο σταθμός θα έχει  τη δυνατότητα να επεξεργάζεται ποσότητες λυμάτων μέχρι και 14.500.m3 την ημέρα,  από 10.000 m3,περίπου,  που είναι σήμερα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 5.802. 687,07€ πλέον ΦΠΑ.  Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δυο εταιρείες:  η ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α. Ε και η ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε.

Η ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. αναδείχθηκε μειοδότρια στον διαγωνισμό, με προσφορά 4. 747.758,53€  πλέον ΦΠΑ,  με ποσοστό έκπτωσης 18,18%. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρός τόνισε πως η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τους κατοίκους της Κω, καθώς πρόκειται για ένα έργο πνοής όπως τόνισε που θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Ζαχαρό για τη μάχη που δίνει όλο αυτό το διάστημα για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων, που έχουν καθηλώσει την υπηρεσία σε ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης τα προηγούμενα χρόνια, τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ ένα προς ένα με αποτέλεσμα όπως σημείωσε ο κ. Νικηταράς μια διαδικασία που ξεκίνησε από τις αρχές του 2020 να παίρνει πλέον το δρόμο της υλοποίησης με την υπογραφή αυτής της σύμβασης. 

Ο κ. Νικηταράς αναφερόμενος στην επέκταση δήλωσε πως ουσιαστικά θα φτιαχτεί ένας νέος βιολογικός, επιλύοντας προβλήματα πολλών χρόνων. 

ADVERTORIALS