ΒΑΣΩ ΠΗ: Αυτοί που εμπόδισαν την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά και στο αεροδρόμιο, είναι ευχαριστημένοι από τη σημερινή κατάσταση;

ΒΑΣΩ ΠΗ: Αυτοί που εμπόδισαν την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά και στο αεροδρόμιο, είναι ευχαριστημένοι από τη σημερινή κατάσταση;

ΒΑΣΩ ΠΗ: ‘’ Αυτοί που εμπόδισαν την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά και στο αεροδρόμιο, είναι ευχαριστημένοι από τη σημερινή κατάσταση; ‘’

Από τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023, κ.Βάσω Πη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Κω, είχε το θάρρος να θίξει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κως: το συγκοινωνιακό έλλειμμα, την έλλειψη εξυπηρέτησης των κατοίκων των χωριών αλλά και των επισκεπτών μας από και προς το αεροδρόμιο.

Ζήτησε μάλιστα, εκφράζοντας ειλικρινή αγωνία, να συνεννοηθεί ο Δήμος με την Περιφέρεια και να μπει αστική συγκοινωνία, δηλαδή να επεκταθεί η δημοτική συγκοινωνία στο αεροδρόμιο για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες μας, που σήμερα περιμένουν δύο και τρεις ώρες.

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση προσπάθησε να εξυπηρετήσει τους πολίτες των χωριών αλλά και τους επισκέπτες μας, επεκτείνοντας τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά.

Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει αντιμέτωπη με οργανωμένα συμφέροντα, ανίερες συμμαχίες και όλους αυτούς που σήμερα η κ.Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Κω ζητά να συνεννοηθούν για να μπει αστική συγκοινωνία.

Είναι όλοι αυτοί που πολέμησαν και εμπόδισαν με λύσσα και μίσος την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά.  

Αυτοί άλλωστε έκαναν και πολιτικά deal να μην επεκταθεί η δημοτική συγκοινωνία στα χωριά.

Προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε και ένα πλαίσιο συνεργασίας με το ΚΤΕΛ αλλά κάποιοι δεν θέλουν συνεργασία, θέλουν μονοπώλιο.

Και δυστυχώς αυτό το μονοπώλιο, οδηγεί στην έλλειψη εξυπηρέτησης των πολιτών, στις τεράστιες ουρές στο αεροδρόμιο.

Τα πράγματα είναι απλά: ο μόνος τρόπος για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, να αναβαθμιστεί η συγκοινωνία στην Κω είναι η επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά.

Και η ευθύνη της Περιφέρειας είναι πολύ μεγάλη. Αντί να στοιχίζεται πίσω από ιδιωτικά συμφέροντα που δεν θέλουν τη δημοτική συγκοινωνία στα χωριά και στο αεροδρόμιο, ας δει επιτέλους την πραγματικότητα.

Η Δύναμη Αλλαγής δεν έχει αλλάξει άποψη. Συνεχίζει να πιστεύει στην ανάγκη επέκτασης της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά μας αλλά και στο αεροδρόμιο.

Και αυτό θα γίνει νομοτελειακά. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Θα το επιβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες, καταψηφίζοντας αυτούς που τους στερούν το δικαίωμα να εξυπηρετούνται, να έχουν συγκοινωνία.’’

ADVERTORIALS