Κομματική Οργάνωση Βάσης Κω: ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ

Κομματική Οργάνωση Βάσης Κω: ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ

Κομματική Οργάνωση Βάσης Κω

ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ

Μια η έλλειψη του Πνευμονολόγου εν μέσω covid,μια οι εμβολιασμοί στο αντίσκηνο,μια η έλλειψη ακτινολόγου καρδιολόγου, τώρα και η αποδυνάμωση της Παθολογικής μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Παθολογικής Ν. Μαυροειδή.

Νισάφι!

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων που κάνει λόγο για αδυναμία του Νοσοκομείου να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού αποτυπώνουν την πραγματικότητα της οριακής πλέον κατάστασης που έχει φτάσει το Νοσοκομείο της Κω.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.Ενώ γνωρίζει πως όλες οι κλινικές είναι υποστελεχωμένες, ο τεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί και το νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τις αντοχές του το μόνο που κάνει είναι να κουνάει το δάκτυλο στον λαό . Αντί να πάρει άμεσα μέτρα για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας , τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική : Υγεία ίσον εμπόρευμα.

Τα μέτρα που τις προηγούμενες μέρες αποφασίστηκαν από τον Δήμο και την Διοίκηση του Νοσοκομείου ως λύση για να καλυφθούν τα χρόνια κενά ,όπως πρόσληψη με μπλοκάκι , είναι ακριβώς η πολιτική που η κυβέρνηση προωθεί και που ενισχύει την παραπέρα εμπορευματοποίηση του. Είναι λύσεις αποσπασματικές και δεν πρόκειται να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Τα προβλήματα  που δημιουργήθηκαν με την υπογραφή των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα επιδεινώνονται επικίνδυνα αν δεν γίνουν πράξη τα αιτήματα των υγειονομικών και εργαζομένων.

Είναι καιρός εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές, οι νέοι άνθρωποι του νησιού να γυρίσουν την πλάτη τους σε όσους έχουν το θράσος να υπόσχονται λύσεις, να παρουσιάζουν μεγαλεπήβολα σχέδια την ίδια ώρα που συρρικνώνουν τις δαπάνες για την δημόσια υγεία .

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα αιτήματα και διεκδικήσειςτων υγειονομικών ,εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του νησιού και τους καλεί να εντείνουν τους αγώνες τους για:

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στο νοσοκομείο της Κω και στα ΚΥ Κω και Αντιμάχειας με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων για να ανταπεξέλθει το Νοσοκομείο και το προσωπικό του στις ανάγκες προστασίας της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση

Να συσταθούν συνεργεία του ΕΟΔΥ στα νησιά για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε κατοίκους, εργαζόμενους κι επισκέπτες.

Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας υγείας εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

2/8/21

ADVERTORIALS