MAΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : ‘’Νέο κτίριο για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω.’’

MAΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : ‘’Νέο κτίριο για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω.’’

MAΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : ‘’Νέο κτίριο για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω.’’

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023 κ. Μανόλης Ζερβός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Ένα από τα πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι στην Κω, είναι το γεγονός ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο το νησί μας απέκτησε δομές ειδικής εκπαίδευσης.

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω, που στεγάστηκε στο Πλατάνι και το Ειδικό Νηπιαγωγείο που στεγάστηκε στο χώρο του 6ου Νηπιαγωγείου, κοντά στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Η μικροψυχία βέβαια περίσσεψε και περισσεύει, όλοι γνωρίζουμε τις απέλπιδες προσπάθειες ορισμένων να τορπιλίσουν τη λειτουργία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Πλατάνι.

Το ΕΕΕΕΚ Κω όμως λειτούργησε από το 2017, παρά τον σεισμό που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις υπάρχουσες σχολικές δομές.

Η λειτουργία του έδωσε ελπίδα και διέξοδο στα παιδιά και στις οικογένειες τους και η σοβαρή και μεθοδική δουλειά των εκπαιδευτικών, έπεισε και πείθει καθημερινά περισσότερα παιδιά να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.

Οι συνθήκες πλέον άλλαξαν.

Υπάρχουν πλέον περισσότερα παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν στο ΕΕΕΕΚ Κω, άρα μεγαλύτερες και περισσότερες ανάγκες.

Αυτό σημαίνει ένα νέο κτίριο που θα ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες.

Το πιο εύκολο πράγμα για τη σημερινή δημοτική αρχή είναι να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Να υπόσχεται την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση νέου κτιρίου. Όλοι ξέρουμε ότι για αυτό απαιτούνται πολλά χρόνια αναμονής και επίμονης και μεθοδικής προσπάθειας που δεν βλέπουμε να υπάρχει σήμερα από τους πολιτικά υπεύθυνους.

Οι ανάγκες όμως του σχολείου τρέχουν και είναι πιεστικές.

Χρειάζεται άμεσα ένα νέο κτίριο.

Καλώ λοιπόν τη δημοτική αρχή να φέρει άμεσα το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο για να δώσουμε και άμεση λύση.

Ποια είναι η άμεση λύση: η ενοικίαση ή η αγορά κτιρίου μεγαλύτερου που θα αξιολογηθεί από την αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας που οφείλει να συσταθεί άμεσα από τον κ. Νικηταρά, το οποίο θα στεγάσει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω, μέχρι την κατασκευή νέου κτιρίου που θα δίνει οριστική λύση.

Έτσι ο χώρος του Πλατανίου θα μείνει μόνο για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μέχρι να δρομολογηθεί και γι’ αυτό λύση.

Η Δύναμη Αλλαγής, ως δημοτική αρχή ήταν πρωτοπόρος στην δημιουργία δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στην Κω. Ως αντιπολίτευση τώρα, προτείνει τη μόνη ρεαλιστική λύση.

ADVERTORIALS