''Υποστελεχωμένο το νοσοκομείο της Κω - Σε χειρότερη κατάσταση από το 2019''! Η επίσκεψη Ξανθού/Σαντορινιού στο νησί μας

''Υποστελεχωμένο το νοσοκομείο της Κω - Σε χειρότερη κατάσταση από το 2019''! Η επίσκεψη Ξανθού/Σαντορινιού στο νησί μας

Στην Κω βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην Αν. Υπουργός Ναυτιλίας - βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός!

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πλαισιωμένα από τοπικά στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, την 1η ΤΟΜΥ Κω και το Κ.Υ. Κω στο Πλατάνι, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο Νοσοκομείο της Κω όπου συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Κω, το Σωματείο Εργαζομένων και τον Σύλλογο Νοσοκομειακών Ιατρών του ΓΝ-ΚΥ Κω, ενώ μετά τις 14:00 είχαν συνάντηση εργασίας με τον Ι.Σ. Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τον Δήμαρχο Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά!

Στις δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Ξανθός σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται μια γρήγορη επάνοδο στην τακτική λειτουργία, μια επούλωση των πληγών της κρίσης και μια γενναία επένδυση στις δημόσιες δομές υγείας, ενώ τόνισε πως πρέπει πλέον να ανοίξει η συζήτηση για μια γερή αναβάθμιση των μισθολογικών εργασιών συνθηκών.

Αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές του υπάρχοντος νοσοκομείου Κω ο κ. Ξανθός δήλωσε πως είναι ξεκάθαρη η ανάγκη να υπάρξει μια νέα προοπτική, σε έναν διαφορετικό χώρο για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο νοσοκομείο το οποίο θα καλύπτει με αξιοπρέπεια τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Ο κ. Ξανθός συνέχισε λέγοντας πως την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει μια διαδικασία διερεύνησης του κατάλληλου χώρου κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν έχει προχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο κ. Ξανθός αναφορικά με την πρόταση για τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ ξεκαθάρισε πως δεν είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη αναγκαιότητα για το σύστημα υγείας, αφού υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, υπάρχει το ταμείο ανάκαμψης, υπάρχουν ενωσιακοί πόροι αλλά και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων!

Ο κ. Σαντορινιός στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε πως το νοσοκομείο της Κω είναι υποστελεχωμένο και σε χειρότερο επίπεδο από ότι ήταν το 2019 όταν ήταν η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στο ερώτημα κατά πόσο το σύστημα υγείας έχει την υποδομή για να εξυπηρετήσει και τους επισκέπτες μας , η κυβέρνηση έχει απαντήσει λάθος.

Αναφορικά με τη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα για το νέο νοσοκομείο της Κω ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως το κόστος εάν κινηθεί η κυβέρνηση σε μια τέτοια κίνηση θα είναι μεγαλύτερο και για το κράτος αλλά και για τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα δεν θα έχουμε διαχείριση ενός δημοσίου συστήματος αλλά ενός συστήματος που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδιώτη.

Δείτε παρακάτω δηλώσεις καθώς και στιγμιότυπα από τις συναντήσεις.

ADVERTORIALS