Ν.Ε.Β.Σ.Δ. ΚΙΝΑΛ: Επιτακτική η υποχρέωση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει την κοινωνία και την οικονομία της Καλύμνου

Ν.Ε.Β.Σ.Δ. ΚΙΝΑΛ: Επιτακτική η υποχρέωση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει την κοινωνία και την οικονομία της Καλύμνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΒΔ

Επιτακτική η υποχρέωση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει την κοινωνία και την οικονομία της Καλύμνου, η οποία παραμένει σε καραντίνα !!

Κύριοι της Κυβέρνησης είναι υποχρέωση σας να υποστηρίξετε την κοινωνία της Καλύμνου που δοκιμάζεται από την πανδημία. Ο εμπορικός κόσμος είναι σε απόγνωση αφού η παράλυση της οικονομίας φέρει πολλά αρνητικά επακόλουθα. Ο τουριστικός κλάδος δεν μπορεί να προγραμματίσει την έναρξη των εργασιών αφού τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν κανέναν προγραμματισμό! Το ΦΠΑ παραμένει στο 24% ανάμεσα στις συμπληγάδες της Κω και της Λέρου στο 17% σε μια κοινωνία γνωστή για το υψηλό ποσοστό ανεργίας! Στηρίζουμε τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου για :  

  • Έκτακτη χρηματική ενίσχυση για τους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, για τις δαπάνες τις οποίες πραγματοποίησαν για το άνοιγμα των καταστημάτων τους, νέα εμπορεύματα κ.α. τα οποία μετά δυο μέρες έκλεισαν.
  • Να δοθεί η δυνατότητα να μπουν σε αναστολή οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν για τη σαιζόν μια και δεν εργάστηκαν παρά μόνο δυο μέρες.
  • Να συνεχιστεί η επιδότηση ενοικίου και για το Μάιο
  • Διευκόλυνση για πληρωμή ΕΦΚΑ και μείωση 50% για όλο το 2021 όπως είχε γίνει στο πρώτο κλείσιμο το Μάρτιο του 2020. Μάλιστα από αυτό το μέτρο.
  • επειδή είναι οριζόντιο επωφελούνται άπαντες χωρίς εξαιρέσεις όπως συνέβη επί παραδείγματι με διάφορα προγράμματα όπου τα διάφορα κριτήρια και προϋποθέσεις μας άφησαν απέξω ενώ είχαμε επιβαρυνθεί με τα έξοδα φακέλου.
  • Να μην εισπραχθούν δημοτικά τέλη και τέλη κοινοχρήστων χώρων και να διαγραφούν οφειλές προς το δήμο για όλο το διάστημα της πανδημίας.
  • Αναστολή των υποχρεώσεων προς τρίτους(προμηθευτές, κάλυψη επιταγών κα) από την ημερομηνία επιβολής του lockdownαπό την κυβέρνηση,για λόγους δημόσιας υγείας.
  • Διατήρηση όλων των προαναφερόμενων έως το τέλος του 2021.

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Ν.Ε.Β.Σ.Δ. ΚΙΝΑΛ

ADVERTORIALS