Χ. Κόκκινος: Η καθυστέρηση των εμβολιασμών για την θωράκιση από τον COVID – 19 σε μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παραμένει επικίνδυνα μεγάλη

Χ. Κόκκινος: Η καθυστέρηση των εμβολιασμών για την θωράκιση από τον COVID – 19 σε μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παραμένει επικίνδυνα μεγάλη

<< ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ >>
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ρόδος 6/5/2021

<< Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΣΑΘΕΙΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ >>

Με δεδομένο ότι σε λιγότερο από δέκα (10) ημέρες έχει προσδιοριστεί η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου για την χωρά μας , η καθυστέρηση των εμβολιασμών για την θωράκιση από τον COVID – 19 σε μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Αιγαίου όπως η Ρόδος παραμένει επικίνδυνα μεγάλη !

Αν συνυπολογίσουμε ότι η Κάλυμνος μπήκε και πάλι σε << σκληρό Lockdown >> , και κρούσματα εμφανίζονται στην Κώ αλλά και σε αλλά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι προσδοκίες για μια καλή τουριστική περίοδο δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτήν την αρνητική καθημερινότητα ….

Στα προβλήματα που εμφανίζονται , με καθυστερήσεις εμβολιασμών ή και με εμβόλια που υπάρχουν και δεν αξιοποιούνται όπως το Κέντρο Υγείας Έμπωνα Ρόδου , η μονή λύση είναι η εγρήγορση και η συστράτευση των ανθρώπων που ασχολούνται με την Δημόσια Υγειά και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Συγκεκρίμενα προτείνουμε τα εξής :

- Να συστρατευτούν στην προσπάθεια των εμβολιασμών και ιδιώτες γιατροί και νοσηλευτές . Να υπάρχει συνεννόηση των εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων των νησιών μας και να προωθηθεί η έννοια του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα .

- Να αξιοποιηθούν όλα τα Κέντρα Υγείας και Πολυχώροι που ανήκουν στους Δήμους των νησιών μας και να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα .


- Να βοηθήσουν του διοικητικούς υπάλληλους του Ε.Σ.Υ , στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς διοικητικοί υπάλληλοι που ανήκουν στους Δήμους των νησιών μας και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .

- Να αξιοποιηθούν οι γνώσεις , η εμπειρία και η διάθεση για προσφορά της ομάδας των αυτοδιοικητικών γιατρών της Ρόδου .

Ο χρόνος πιέζει , οι πολίτες έχουν εναποθέσει στην τουριστική περίοδο που ξεκινά και στο άνοιγμα της αγοράς , τις ελπίδες τους για οικονομική ανάκαμψη . Την ιδιά ώρα ο COVID – 19 κυκλοφορεί αναμεσά μας και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο .

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση , είναι μονόδρομος η συνεργασία όλων των φορέων , όλων των ενεργών πολίτων .


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού << ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ >> - Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Ρόδου – Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.ΠΕ

ADVERTORIALS