Ν. Σαντορινιός προς Κικίλια: Άμεσα να θωρακιστεί η Κάλυμνος με υγειονομικό προσωπικό και εμβόλια για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων

Ν. Σαντορινιός προς Κικίλια: Άμεσα να θωρακιστεί η Κάλυμνος με υγειονομικό προσωπικό και εμβόλια για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων

Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού σχετικά με την εισαγωγή της Καλύμνου σε καθεστώς σκληρού lockdown

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός προς Κικίλια: Άμεσα να θωρακιστεί η Κάλυμνος με υγειονομικό προσωπικό και εμβόλια για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων»

Με αφορμή την ανακοίνωση της εισαγωγής της Καλύμνου, για μια ακόμη φορά, σε καθεστώς σκληρού lockdown, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κικίλια, με κεντρικό θέμα τις άμεσες πρωτοβουλίες που χρειάζεται να ληφθούν ώστε να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός, ενώ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η περίπτωση της Καλύμνου προκαλεί ερωτηματικά και έντονη ανησυχία σε όλους μας. Η Κάλυμνος μαστίζεται από την πανδημία για πάνω από πέντε συνεχόμενους μήνες, ενώ η εκ νέου εισαγωγή της σε καθεστώς σκληρού lockdown, την ώρα που ανοίγει ο τουρισμός και η εστίαση, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο επικοινώνησα σήμερα με τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, ζητώντας του να ολοκληρωθούν άμεσα οι ενέργειες για τον ορισμό νέου Διοικητή στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα που δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στην διοικητική λειτουργία του ΓΝΚ, ειδικά σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το νησί. Ακόμη, τόνισα την ανάγκη για έκτακτη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με άμεσο τρόπο τα κρούσματα και να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση του νησιού.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να εντείνει τους ρυθμούς εμβολιασμών στο νησί, με την adhocπρόσληψη επιπλέον προσωπικού και την προμήθεια περισσότερων εμβολίων. Πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το 2ο εμβολιαστικό κέντρο στο ΓΝΚ, ένα θέμα που έχω επισημάνει πολλές φορές με παρεμβάσεις μου, καθώς η πλατφόρμα emvolio.grπαραπέμπει τους κατοίκους της Καλύμνου για εμβολιασμό στη Ρόδο, γεγονός παράλογο αν σκεφτεί κανείς τη μεγάλη απόσταση που χρειάζεται να διανύσουν. Επίσης, ειδικά στο σημείο που βρισκόμαστε, οι αρμόδιοι φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΕΟΔΥΥ, 2ηΥγειονομική Περιφέρεια, κα) οφείλουν να αναλάβουν άμεσες δράσεις για την τακτική διενέργεια μαζικών τεστ και ελέγχων έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την επιδημιολογική εξέλιξη στο νησί, πλήρης καταγραφή των κρουσμάτων και αντιμετώπιση αυτών.

Ο Υπουργός Υγείας δηλώνοντας επίσης την ανησυχία του για την σφοδρή αυτή επιδημιολογική εξέλιξη στηνΚάλυμνο, δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.

Τέλος, από την πλευρά μου οφείλω να δηλώσω τη αμέριστη στήριξή μου στους κατοίκους του νησιού και την ελπίδα μου πως σύντομα και αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει, αφήνοντας την Κάλυμνο ακόμη πιο δυνατή. Η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας και ο εμβολιασμός είναι τα μόνα όπλα μας απέναντι σε αυτή την πανδημία που έχει προκαλέσει πόνο και οδύνη σε όλη την ανθρωπότητα. Παρακαλώ τους συμπατριώτες μου να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών».    

ADVERTORIALS