ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ: Στον απόηχο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής… dance sirtaki!

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ: Στον απόηχο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής… dance sirtaki!

Στον απόηχο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής… dance sirtaki!

Είχαμε μιλήσει για χρεωκοπία της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ. Κατάντησαν μια ισχυρή και αυτόνομη επιχείρηση, δημοτικοδίαιτη!

350.0000 ευρώ από το ταμείο του δήμου, πριν από δύο μήνες και άλλα 250.000 ευρώ για να καλύψουν αυτά που ήδη χρωστάνε!

Αυτά ψήφισαν στη χθεσινή οικονομική επιτροπή.

Κανένας πολιτικός σχεδιασμός, ούτε μια κουβέντα για ανάκαμψη της επιχείρησης. Μια κοινωφελής επιχείρηση που επί της ουσίας έχει πάψει να λειτουργεί, μακριά από τους καταστατικούς σκοπούς και την αναγκαία συμβολή που θα έπρεπε να έχει στους δύσκολους καιρούς που διάγει ο τόπος.

Τα είχαμε προαναγγείλει. Χθες τους είπαμε ότι μέχρι το τέλος αυτής της ανίκανης και κυνικής διοίκησης θα έχετε υφαρπάξει από το ταμείο του δήμου πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη οι δημότες έχουν καταβάλει 600.000 ευρώ στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ πληρώνοντας, τον μέχρι τώρα λογαριασμό και τα τραγικά λάθη τους.

Ούτε κουβέντα για την έκτακτη ενίσχυση των 534 ευρώ που έγινε πυροτέχνημα και έμεινε στα βαρύγδουπα δελτία τύπου. Ούτε μια αίτηση δεν έφεραν. Ούτε ένα ένταλμα δεν εκδόθηκε. Ούτε που το θυμούνται. Φτάνει που το ανακοίνωσαν. .

2 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση μέχρι σήμερα έλαβε ο δήμος της Κω από το κράτος και δεν έχουν ακόμα υλοποιήσει τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που προέβλεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έχει παρέλθει ακριβώς ένας χρόνος από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ακόμα δεν την υλοποίησαν! Φτάνει που το ανακοίνωσαν.

Κατακύρωσαν όμως την μεγάλη επενδυτική και εκσυγχρονιστική επιλογή τους!

Την «Προμήθεια Υλικών για την κατασκευή ενιαίου δικτύου ηχητικής εγκατάστασης στον εμπορικό ιστό Κω» για να ακούμε - λέει - το συρτάκι! «Έργο» για το οποίο θα κάνουν και… εγκαίνια, όπως μας ανακοίνωσαν! Αλίμονο, τι θα απογίνουμε χωρίς φωτογραφίες…

Εκεί είχαν να δώσουν 147.787,60€ !

Για την προμήθεια θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας για τις ανάγκες του server- room διαθέτουν άλλα 9.714 ευρώ!

Κατά καιρούς παρακολουθούμε και τις δαπάνες που αφορούν στο γραφείο δημάρχου…

Με τι ασχολούνται… ποιες είναι οι προτεραιότητες τους…

Την ώρα που η οικονομία έχει καταρρεύσει, ο δήμος έπρεπε να επεξεργάζεται τρόπους και να εφεύρει εργαλεία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως των ευπαθών ομάδων.

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα γιατί επαναπαύονται στη δική τους. Φρόντισαν ακόμη και για τους οικείους τους προσλαμβάνοντας τους με εικοσιτετράωρες διαδικασίες…

Το βιώσαμε για ακόμα μια φορά στη χθεσινή συνεδρίαση – παρωδία της οικονομικής επιτροπής και νιώσαμε πραγματική θλίψη.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

ADVERTORIALS