ΝΔ ΚΩ: Από ντροπή και μόνον, θα ανέμενε κανείς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σιωπούν στα θέματα διαχείρισης του μεταναστευτικού

ΝΔ ΚΩ: Από ντροπή και μόνον, θα ανέμενε κανείς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σιωπούν στα θέματα διαχείρισης του μεταναστευτικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας επέδειξε αποφασιστική και συνεπή στάση στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Πρώτον και κύριον, μετά από τις πενταετείς παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας φυλάχθηκαν. Έγινε ξεκάθαρο πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και όχι κράτος «ξέφραγο αμπέλι», όπως επιχείρησε να την μετατρέψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Χάριν στην αυταπάρνηση που επέδειξαν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος και την Ελληνικής Αστυνομίας, απετράπησαν σχεδόν στο ακέραιο οι προσπάθειες (οργανωμένες και μη) παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια ατόμων που δεν είχαν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε και εφάρμοσε το Νόμο 4636/2019 που διέπει τη χορήγηση ασύλου, με τον οποίο επισπεύθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και ορίσθηκαν προθεσμίες για την ταχύτατη διεκπεραίωση και κρίση των αιτημάτων ασύλου και των σχετικών προσφυγών.

Τρίτον, εξετάστηκαν άμεσα και ταχύτατα τα επί σειρά ετών συσσωρευμένα αιτήματα χορήγησης ασύλου, την εξέταση των οποίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε γράψει στις ελληνικές καλένδες είτε από επιλογή είτε από ανικανότητα.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:

Σήμερα στο νησί της Κω διαμένουν περίπου 470 μετανάστες, ενώ τον Μάρτιο του 2020 ο αριθμός αυτός ανήρχετο σε άνω των 3.500 ατόμων.

Δηλαδή αποσυμφόρηση σε ποσοστό περίπου 90%.

Οι ροές αφίξεων παράτυπων μεταναστών έχουν μηδενισθεί, καθώς πλέον τα σύνορα φυλάσσονται.

Από ντροπή και μόνον, θα ανέμενε κανείς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σιωπούν στα θέματα διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Ή έστω να ασκούν δημιουργική αντιπολίτευση.

Και όμως επιλέγουν και πάλι να προκαλούν.

Μιλούν για αποθήκες ψυχών και επικαλούνται το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο αυτοί που συνειδητά στοίβαξαν και ξέχασαν στην Κω 15.000 ανθρώπους με τις αλήστου μνήμης σκηνές που εξελίχθηκαν σε όλη την πόλη.

Αυτοί που άφησαν χιλιάδες ανθρώπους και μικρά παιδιά να κοιμούνται και να διαβιούν στους δρόμους.

Αυτοί που επέλεξαν να παραμείνουν πιστοί στις ιδεοληψίες τους και δεν φύλαξαν σπιθαμή ελληνικής γης και θάλασσας εξυπηρετώντας έτσι (έστω και ακούσια) τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων.

Αυτοί που επέλεξαν να εγκλωβίσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας, δεσμεύοντας διεθνώς τη χώρα μας να γίνεται στα νησιά η καταγραφή και η κρίση των αιτήσεων ασύλου των παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Τουρκία να μην δέχεται επιστροφές παράνομων μεταναστών που έχουν μετακινηθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Αυτοί που καταφέρθηκαν με πρωτοφανή (αριστερή) βιαιότητα στους συμπολίτες μας που ειρηνικά διαδήλωναν στο Πυλί.

Αυτές είναι οι αξίες του ανθρωπισμού που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τα πισωγυρίσματα στα οποία προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν μόνον τα στελέχη του, καθώς οι Έλληνες πολίτες βλέπουν πλέον τη διαφορά μεταξύ της πολιτικής της αδιαφορίας της περιόδου 2015-2019 και της πολιτικής της αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Βλέπουν και κρίνουν.

Η Ελλάδα πλέον ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και οι προσπάθειές της αναγνωρίζονται διεθνώς.

Η χώρα μας έχει ξανά λόγο και ρόλο σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα κεκτημένα αυτά δεν χαρίζονται σε κανέναν και προπαντός δεν θα θυσιασθούν στο βωμό των ιδεοληψιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω

Νέας Δημοκρατίας

ADVERTORIALS