Η απάντηση της Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ" στην πρόσκληση συνεδρίασης του διαπαραταξιακού οργάνου του Δήμου Κω

Η απάντηση της Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ" στην πρόσκληση συνεδρίασης του διαπαραταξιακού οργάνου του Δήμου Κω

Η απάντηση της Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ" στην πρόσκληση συνεδρίασης του διαπαραταξιακού οργάνου του Δήμου Κω


Αγαπητέ Θεοδόση,

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου με θέμα την σύσταση της Α.Ε. και αφού εξάντλησα όλα τα περιθώρια (της αναβολής του θέματος, ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν, προτάσεις που δεν εισακούστηκαν) σε συμβούλεψα να μην μιλάς όταν είσαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Ανέθεσες σε εταιρεία με απόφασή σου έναντι 20.000 ευρώ την επεξεργασία του καταστατικού, του ΚΕΥ και του business plan τα οποία είχες στα χέρια σου από τον Σεπτέμβριο.

Έπρεπε να τα ζητήσω με επιστολή μου για να τα λάβω. Εντούτοις απέκρυψες από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου τον ΚΕΥ (κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας) που αφορά στη διάρθρωση και το οργανόγραμμα της εταιρείας που εισηγήθηκες.

Το δημοτικό συμβούλιο απεφάνθη. Σύσσωμη η μειοψηφία προστάτεψε τα συμφέροντα του δήμου της Κω από την απόπειρα εκχώρησης αρμοδιοτήτων και πόρων σε ένα μόρφωμα που δεν ήξερες ή δεν ήθελες να μας πεις ούτε καν από πόσα μέλη θα αποτελείται το διοικητικό του συμβούλιο.

Οφείλουμε, εσύ ως δήμαρχος και εμείς ως επικεφαλής παρατάξεων να σεβαστούμε την ψήφο των δημοτικών συμβούλων. Εκτός και αν μας καλείς να ανακαλέσουμε την απόφαση επειδή δεν είναι αυτή που θα ήθελες. Είναι και αυτή μια περίεργη αντίληψη περί δημοκρατίας.

Θέσαμε πολλαπλά πολιτικά και τεχνοκρατικά ζητήματα που φάνηκε ότι όχι μόνο τα αγνόησες, αλλά κυρίως ότι δεν μπορούσες ή δεν ήθελες να τα κατανοήσεις.

Την επόμενη μέρα αγνοώντας την συμβουλή που σου έδωσα βγήκες με δελτίο τύπου, έβαλες και τους ανωνυμοεπώνυμους υποστηρικτές- υποβολείς σου και από κοινού μας καθυβρίσατε για να καλύψετε όσα για τις πραγματικές σας προθέσεις και στο όνομα του Κωακού λαού αποκαλύφθηκαν.

Η παράταξή μας κατανοώντας την κατάσταση στην οποία έχεις περιέλθει δεν απάντησε στο λιβελογράφημα – δελτίο τύπου – εμμονικό κρεσέντο.

Δεν απαντήσαμε κυρίως από σεβασμό στους πολίτες που παρακολουθούν την καφενιοποίηση και τον ευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν απαντήσαμε από αυτοσεβασμό. Δεν απαντήσαμε γιατί ακόμα και τώρα ελπίζουμε ότι ο τόπος μας δεν χρειάζεται εντάσεις αλλά προτάσεις και αυτό το πράξαμε και με την παρουσία μας στην αρχική συνάντηση πριν το δημοτικό συμβούλιο και κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης σε αυτό.

Αφού λοιπόν εκτόνωσες την κακή ψυχολογική σου κατάσταση, βρίζοντάς μας, σήμερα μας καλείς σε διάλογο χωρίς και πέραν της πρόσκλησής σου να κομίζεις κάτι καινούργιο ή κάτι διαφορετικό! Ταυτόχρονα είναι το λιγότερο άκομψο να ορίζεις την συνάντηση σε λιγότερο από 24 ώρες χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι αναλυμένες υποχρεώσεις που έχει έκαστος από εμάς.

Επιπλέον! Σήμερα, εν κρυπτώ και χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου ζήτησες από την ΠΕΔ να εκδώσει ψήφισμα υπέρ της αναγκαιότητας και της σπουδαιότητας της σύστασης της Α.Ε.! Την ώρα που μας καλείς σε διάλογο, ζητάς από την ΠΕΔ ψήφισμα επειδή δεν ψηφίσαμε; Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι τουλάχιστον προσβλητικό;

Ωραίο κλίμα συζήτησης, πατερναλισμού και χειραγώγησης. Ωραία αυτοδιοικητική αντίληψη…

Στο δια ταύτα. Μια τέτοια συνάντηση – διαβούλευση – σύμφωνα με τη δική μου αντίληψη θα είχε νόημα αν:

  • Αφορούσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι σου υπενθυμίζω ότι έχουν ήδη ψηφίσει.
  • Γινόταν δημόσια καθώς πιστεύω ότι η κοινωνία δεν έχει κατανοήσει ούτε αυτό που εσείς προτείνετε ούτε τους λόγους που εμείς διαφωνούμε.
  • Μας αποστείλετε εγκαίρως τα σημεία που αναθεωρήσατε, μόλις πέντε μέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης.

Διαφορετικά το μόνο που μπορεί να προκύψει από αυτή τη συνάντηση είναι ένα ακόμα δελτίο τύπου – υβρεολόγιο από εσάς που μας καλείτε προς εμάς που έχουμε απεριόριστη υπομονή και επιμονή.

Κλείνοντας και εμμένοντας στις δημοκρατικές διαδικασίες προτείνουμε διαβούλευση με τηλεδιάσκεψη του διαπαραταξιακού, για να συμμετάσχουν με δικαίωμα τοποθέτησης και όσοι από τους δημοτικούς συμβούλους το επιθυμούν, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

Για τη Δημοτική Παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

Η Επικεφαλής

Ιωάννα Ρούφα

ADVERTORIALS