Ν. Σαντορινιός: Εκτός των ρυθμίσεων της Κυβέρνησης οι εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις

Ν. Σαντορινιός: Εκτός των ρυθμίσεων της Κυβέρνησης οι εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΝ. Σαντορινιός:Εκτός των ρυθμίσεων της Κυβέρνησης οι εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις»

Την ανάγκη να στηριχθούν με ουσιαστικά μέτρα οι εποχικές τουριστικές επιχειρήσειςοι οποίες και έχουν υποστεί πολύ μεγάλη πίεση εξαιτίας της πανδημίας και της δραματικής εξέλιξης της φετινής τουριστικής σεζόν, εκφράζει με αναφορά του προς τον Υπουργό Εργασίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στην αναφορά, η οποία στηρίζεται σε σχετική επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, γίνεται λόγος για τις πρόσφατες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας, οι οποίες και εντάχθηκαν στον πρόσφατο Ν. 4745/2020, και περιλαμβάνουν μέτρα στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 12μηνης λειτουργίας, αφήνοντας εκτός τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Όπως σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός,αποτέλεσμα των αποσπασματικών πολιτικών της Κυβέρνησης, η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου, οι οποίες είναι εποχικές, δεν μπορούν να ωφεληθούν από τα ευεργετήματα των εν λόγω διατάξεων, ενώ μένουν εκτός των μέτρων και χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι. Μέσω της παρέμβασης του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπογραμμίζεται η άμεση ανάγκη για ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν και τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε και εν μέσω του δεύτερου σφοδρού κύματος της πανδημίας είναι ακόμη πιο σημαντικό να θωρακιστεί περαιτέρω η τοπική οικονομία της Δωδεκανήσου, η οποία βασίζεται κυρίως στον τριτογενή τομέα, και να ενισχυθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

ADVERTORIALS